Kookwedstrijd van de Kookapp levert veel lekkers op

07 juli 2022

24 juni stond in het teken van de allereerste Kookwedstrijd van de Kookapp. En wat was het een succes! Want naast lekker eten zorgden de deelnemers ook voor veel gezelligheid. Acht cliënten van Reinaerde, Amerpoort en Humanitas DMH streden tegen elkaar in de Kookfabriek in Utrecht. Hoe dat eraan toeging zie je in deze video:

Van tevoren hadden alle deelnemers een gerecht uit de Kookapp gekozen dat ze wilden klaarmaken. Pasta met spinazie bleek een favoriet, want deze werd door drie mensen bereid. Dat maakte het vergelijken voor de jury wel makkelijker.

Alle deelnemers kregen een uur de tijd om het eten klaar te maken. Daarna werden ze beoordeeld door een jury, die bestond uit vier juryleden van Reinaerde, Humanitas DMH, Amerpoort en ilionx (de ontwikkelaar van de Kookapp).

De jury lette natuurlijk op de smaak van het eten. Maar ook voor hygiënisch werken en de presentatie van het gerecht kon een prijs worden gewonnen. De jury was supertrots op de deelnemers. Ze hadden zulke lekkere gerechten gemaakt en ze waren zo mooi gepresenteerd. Als dank kreeg elke deelnemer een cadeautas mee naar huis.

Er waren nog drie andere prijzen te verdelen. De drie winnaars waren:

Smaak: Sjoerd. Hij maakte een zoete aardappelplaattaart die erg bij de jury in de smaak viel, ook door de mooie kleuren. Het gerecht was ingewikkeld, maar heel goed uitgevoerd.

Hygiëne: Celeste. Al bij binnenkomst was duidelijk dat ze hygiëne hoog in het vaandel had staan. Want uit haar tas toverde ze een koksmuts en plastic handschoenen. Een terechte winnaar.

Presentatie: Angelique. Vanuit huis had ze mooi bestek, een placemat en zelfs een wijnglas meegenomen om het mooi te presenteren. Ze had wel wat pech, want onderweg was het wijnglas gebroken en de placemat gekreukeld. Desalniettemin zag het er heel verzorgd uit.

Over de Kookapp

De Kookapp is ontwikkeld voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Met behulp van deze app kunnen ze op een eenvoudige manier stap voor stap zelf leuk, lekker en gezond koken.

Is de Kookapp misschien ook iets voor een cliënt die jij kent? Ontvang via dekookapp@amerpoort.nl informatie om ermee aan de slag te gaan. De app is gratis te gebruiken.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau