Eerste snelheidscontrole Nieuwenoordlaan

12 mei 2022

​​​​​Bewoners, vrijwilligers Eric en Jan en leden van Veilig Verkeer Nieuwenoord hielden op donderdag 12 mei, in alle vroegte, de eerste snelheidscontrole op de Nieuwenoordlaan, op woonpark Nieuwenoord in Baarn. 

Eric stond met een lasergun, ter beschikking gesteld door Veilig Verkeer Nederland, verdekt opgesteld achter de tweede boom. Vijftig meter verder, bij de snelheidspaal, stond Jan met bewoners, gehuld in gele hesjes, gesponsord door Jorrit Zijlstra, vader van een bewoner van de Nieuwenoordlaan. 

Ze hielden een bedank bord omhoog of een bord om aan te geven dat men te hard reed. Hardrijders werden aangehouden, aangesproken en kregen een flyer met uitleg over de actie. Een enkeling had daar overigens geen boodschap aan en reed gewoon door.

Ongeveer 30 procent van de gelaserde automobilisten reed te hard. Auto’s die gelijk linksaf sloegen, de Rondweg op, maakten er vaker een potje van door veel te hard tussen de plantenbakken te laveren. Ook op dit traject werd daarom de lasergun getrokken.

Het is ditmaal bij waarschuwingen gebleven, maar VVN bestudeert de mogelijkheid om ook boetes uit te delen. De opbrengst daarvan komt uiteraard ten goede aan de (verkeersveiligheid van) bewoners van Nieuwenoord.​

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau