Brancheopleiding Groen voor mensen met een beperking van start

12 april 2022

In de tuinen van Paleis Soestdijk in Baarn was vandaag een klein feestje: de brancheopleiding Groen is van start gegaan! In totaal 10 cliënten van zorgorganisaties Sherpa, Amerpoort en Abrona starten met deze opleiding, waarin zij worden opgeleid tot assistent medewerker Groen. Een door de branche erkende opleiding waarin zij alles leren over groenonderhoud. 
 
De studenten hebben veel zin in hun nieuwe opleiding en vinden het belangrijk voor hun toekomst. Ilva vertelt: “Ik wil mij graag ontwikkelen in het groen en daarvoor ook een bewijs.” Brian beaamt dit en vult aan: “Een diploma is belangrijk om aangenomen te worden, daarom is het belangrijk voor mijn toekomst!” De cliënten zullen door het doorlopen van verschillende modules leren over het verzorgen van planten en bloemen, het onderhouden van tuinen en parken, het vervoer van spullen en materialen en het werken met gereedschap. De modules kunnen op het tempo van de student worden aangepast. 

Erkend door de branche

De praktijkgerichte opleiding is bedoeld voor cliënten met een dagbestedingsindicatie, maar die het leuk vinden om nog verder te leren. Bij collega-zorgorganisaties worden de opleiding assistent medewerker Facilitair en opleiding assistent medewerker Logistiek aangeboden. 

De brancheopleidingen zijn ontwikkeld door de Academie voor Zelfstandigheid in samenwerking met de VGU, het samenwerkingsverband van 16 zorgorganisaties uit de regio Utrecht. Deze opleidingen zijn erkend door landelijke werkgeversorganisaties zoals LTO Nederland, de NVG, VBNE en de RAS. Zo wordt de overstap naar een passende plek midden in de samenleving gemakkelijker.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau