Oud-bestuurder overhandigt donaties aan Sumber Kasih en Bali Peduli

29 december 2021

14 december 2021 - Oud-bestuurder Paul Willems is in Sumber Kasih geweest en hartelijk ontvangen. Sumber Kasih (bron van liefde) is een tehuis voor mensen met een verstandelijke en meervoudige handicap in Salatiga op midden-Java, Indonesië.

Het​ was één van de goede doelen waarop donaties konden worden gestort vanwege het afscheid van Paul Willems bij Amerpoort eerder dit jaar. "Iedereen maakt het goed, de bewoners zijn allemaal gevaccineerd en gezond," schrijft Paul. ​Met dit bericht wil hij de gulle gevers ​laten zien wat er met hun bijdrage is gebeurd.

"Ze zijn ontzettend blij met de grote donatie. Ze hebben een plan gemaakt voor de besteding. Zo zullen een aantal speciale bedden worden gekocht, beddengoed en keukeninventaris. En in januari of februari een busreis naar Yogyakarta omdat de bewoners sinds de uitbraak van corona niet weg konden. Nu is dat wel weer toegestaan." Paul en zijn partner Rudi proberen tegen die tijd ook weer in Salatiga te zijn, zodat ze als vrijwilligers kunnen ondersteunen bij het uitstapje. 

28 december 2021 -  Paul Willems is ook bij hiv-kliniek Bali Peduli geweest om een cheque te overhandigen aan dr. Hendry Luis (op de foto zichtbaar tussen de plastic schermen die zijn aangebracht vanwege de corona-richtlijnen).

"Men is blij met deze gift", schrijft Paul. "Bali Peduli kan bestaan dankzij giften. Tengevolge van corona zijn die inkomsten afgenomen omdat veel bedrijven, die min of meer reguliere sponsor zijn, minder mogelijkheden hebben vanwege de pandemie.

Het werk van Bali Peduli gaan evenwel gewoon door. De contacten met de cliënten vinden nu veel via videocalls, whatsapp en telefonisch plaats om het aantal fysieke contacten te beperken. Bovendien zijn veel cliënten terug naar ‘the village’, het geboortedorp of hun familie omdat op Bali het leven voor een groot deel stil ligt.

Dat betekent dat het soms ook lastig is voor hen om aan hun medicatie te komen. In grote steden lukt het wel en kan Bali Peduli de contacten leggen. Op het platteland is het moeilijker zodat Bali Peduli de medicatie opstuurt. Daarnaast zijn er ook nog steeds fysieke contacten voor bijvoorbeeld (bloed)onderzoek.

Het is indrukwekkend om te zien en te horen met welke inzet en betrokkenheid de medewerkers van Bali Peduli, voor een groot deel vrijwilligers, zich inzetten voor het verstrekken van informatie over Hiv en aids en over veilige seks. En hoe ze de mensen die besmet zijn geraakt ondersteunen. Zij dragen op deze manier bij aan preventie, het uitdragen van kennis en acceptatie. 

Via dit bericht wil ik iedereen die aan deze donatie aan Bali Peduli heeft bijgedragen hartelijk danken!”