Hoe gaat het nu met de samenwerking dagbesteding wonen?

31 mei 2021

De samenwerking tussen dagbesteding en wonen krijgt steeds meer vorm binnen Nieuwenoord. Woon- en dagbestedingsbegeleiders weten elkaar beter te vinden. In steeds meer woningen werken mensen vanuit dagbesteding. Daardoor verloopt daar de opstart in de ochtend veel rustiger. Ook is er door de samenwerking meer mogelijk. Bijvoorbeeld om tussendoor een korte activiteit te doen met cliënten, zonder dat hiervoor een extra medewerker hoeft te komen.

Vakantie

Bij de dagbestedingen werken steeds meer woonbegeleiders. Zij kunnen zo langere diensten draaien en bijvoorbeeld een hele dag werken. Veel woonbegeleiders vervangen hun dagbestedingscollega’s ook tijdens de vakantie, waardoor we aankomende zomer veel minder externe vakantiekrachten hoeven in te huren. Dit geeft cliënten meer rust en voorkomt extra hoge personeelskosten.

Verbetering

Toch zien we ook dat deze nieuwe werkwijze nog om verbetering vraagt. Dagbestedingsbegeleiders die opstarten op een woning ervaren de werkdag als drukker en onrustiger door de werkzaamheden op twee werkplekken. Ook moeten we er nog beter voor zorgen dat er voldoende tijd in het rooster is voor administratie, zodat ook dagbestedingsbegeleiders de dag op een goede manier kunnen opstarten en afronden. Op dit moment is dat nog wennen en zoeken naar passende oplossingen.

Geen blauwdruk

In juni gaan alle managers met de teams in gesprek om aan de hand van een vragenlijst het eerste half jaar samenwerken te evalueren. Omdat binnen elke woon- en dagbestedingslocatie de zorgvraag anders is, is er geen blauwdruk voor samenwerking. Het gaat dus echt om maatwerk en met elkaar in gesprek blijven om bij te sturen waar dat nodig en mogelijk is.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau