Tuin Otheense Kreek in één dag opgefleurd

22 maart 2021

De bewoners van de Otheense Kreek kunnen elkaar nu veilig en gezellig ontmoeten in de opgeknapte tuin. Met dank aan RTV Utrecht en alle sponsors!

Dankzij de hulp van RTV Utrecht, het Wellant College en vele sponsors is de tuin van locatie Otheense Kreek in Amersfoort prachtig opgeknapt! Door de overkapping kunnen de 11 bewoners van de Otheense Kreek nu weer samenkomen in de tuin. Binnen mag dat niet, vanwege de coronamaatregelen.

Tegeltuin

De cliënten en begeleiders riepen de hulp in van Samen voor elkaar, van RTV Utrecht. Presentatrice Margreet van Gils haalde via sponsoring allerlei materialen bij elkaar. Docent Mark van Noppen van het Wellant College ging met zijn leerlingen en de cliënten aan de slag. In één dag maakten ze van de saaie tegeltuin een vrolijke ontmoetingsplek. 

Moestuin

Bewoonster Angeline op RTV Utrecht: "Ik heb in mijn deel van de tuin een moestuin gekregen. Met zelfs een kasje! Als het straks wat warmer is ga ik daar lekker in werken en mogen alle bewoners mee-eten van de groenten." Haar man Daniel noemt de nieuwe tuin een droom: "Dat dit gebeurt en dat mensen dit allemaal voor ons over hebben is écht fantastisch".

Terugkijken

Het verslag van de tuindag was zaterdag 20 maart al te zien op RTV Utrecht. Via deze link kun je de uitzending terugkijken. (15 minuten).