Nieuwenoord heeft 17 maart een officieel stembureau

05 maart 2021

Woensdag 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen.

Op woensdag 17 maart staan er in woonpark Nieuwenoord en woonwijk Eemeroord (Sherpa) twee officiële stembureaus. Het stembureau van Nieuwenoord kan je vinden in de gymzaal. Die van Eemeroord staat in 't Gein. Cliënten, hun familie en medewerkers mogen die dag hier komen stemmen. Ervaringsdeskundige cliënten bemannen samen met de gemeente Baarn het stembureau. 

Wie mag komen stemmen op Nieuwenoord?

Alle mensen die nu (met de huidige coronamaatregelen) ook op Nieuwenoord mogen komen. Kom je niet uit de gemeente Baarn? Dan heb je een Kiezerpas nodig om op Nieuwenoord te stemmen. Op de website van de Rijksoverheid lees je hoe je zo’n pas voor 12 maart 17.00 uur kunt aanvragen. Oefenen met stemmen in het stembureau van Nieuwenoord kan in de week voor de verkiezingen. Daarover weten we binnenkort meer.

Coronaregels

Uiteraard houden we ons ook bij het stemmen aan de coronaregels: 

  • Je hebt geen coronaklachten
  • Je hebt een mondkapje op 
  • Je houdt 1,5 meter afstand 
  • Je volgt de aanwijzingen van de medewerker van het stembureau
  • Je volgt de aangegeven looprichting 

 

Begrijpelijk uitgelegd

Met ‘Stem jij ook?’ maakt ProDemos de verkiezingen toegankelijk voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Dat doen ze door in duidelijke taal uit te leggen wat de politiek doet en wat stemmen betekent, én door uitgebreid stil te staan bij hoe stemmen werkt. Je kan ook kijken op www.hoewerktstemmen.n​l (Steffie).

Debat in begrijpelijke taal

Op zaterdag 13 februari organiseerde ProDemos het Debat in Duidelijke Taal. In dit debat gingen (kandidaat-)Kamerleden online met elkaar in gesprek over stellingen die aansluiten bij de belevingswereld van mensen met een licht verstandelijke beperking. Kijk het debat hier terug.