Amersfoortse horeca en zorg slaan de handen ineen

27 oktober 2020

De tweede lockdown is een flinke domper voor alle medewerkers in de horeca; van nature harde werkers, die van sociaal contact houden, absoluut geen stilzitters. Daarnaast is er in de zorg momenteel een tekort aan medewerkers, vanwege ziekte en quarantainemaatregelen. Dus 1 en 1 is 2, dacht Tobias Bosman van het Amersfoortse Kafé Van Zanten. De horecamedewerkers gaan #zorgenvoordezorg.

Zorgorganisaties die wat extra hulp kunnen gebruiken worden gekoppeld aan horecazaken met thuiszittende medewerkers. De hulpvraag van de zorginstanties moet eenvoudig blijven: het bereiden van maaltijden, serveren van koffie of een extra handje op de groep. De horecazaak geeft aan of dit past bij de medewerkers en stuurt haar teams vrijwillig op pad.

Hiermee geeft de horeca de zorg een steuntje in de rug. De horecamedewerkers veranderen niet in zorgprofessionals, maar blijven wel lekker bezig. Een win-winsituatie in deze vreemde tijden.

Ook Amerpoort doet mee met deze actie. Dertien locaties kopen voor een vriendenprijs maaltijden in bij een horecabedrijf dat nu even geen werk heeft. Dat scheelt in de werkdruk op de woongroepen van Amerpoort. Zo hoeven begeleiders in tijden van beperkte bezetting niet te koken. En hebben ze bijvoorbeeld tijd om in de dienst met alle cliënten een wandeling te maken.