Dit jaar speciale online editie van Namen Noemen

14 september 2020

Namen Noemen 2020 gaat een aangepaste versie –speciale online editie- worden

Terug naar de essentie

Namen Noemen is dit jaar vanwege corona in het klein en alleen voor cliënten. We keren eigenlijk terug naar de basis, naar de essentie waar het evenement ooit om begonnen was: het leven te vieren en de mensen die er niet meer zijn te herinneren, hun namen te noemen door middel van rituelen en symbolen. Een ingetogen editie waarin mensen met minimale middelen worden geraakt. Dit jaar zonder de mensen uit de regio; alleen cliënten van Amerpoort lopen nu mee, samen met een begeleider.

Namen Noemen-film

We maken een film met daarin een registratie van twee avonden Namen Noemen. Deze film zenden we uit op vrijdag 6 november om 19.00 uur uitzenden via www.namen-noemen.nl en het YouTube-kanaal van Amerpoort. De opnames voor de film vinden plaats op twee avonden eind oktober op Nieuwenoord.

Van wie wilt u een naam noemen?

Bezoekers van buiten kunnen er helaas niet bij zijn. Wel kan iedereen die dat wil, vanaf begin oktober via de website www.namen-noemen.nl doorgeven van wie hij/zij een naam wilt noemen. Dan zorgt de organisatie van Namen Noemen ervoor dat de door u opgegeven naam tijdens Namen Noemen genoemd wordt. Niet alle namen komen in de film die we vrijdagavond 6 november uitzenden. Maar u kunt erop vertrouwen dat we ook de door u opgegeven naam gaan noemen.

Houd voor meer informatie de komende maand de website van Amerpoort en Namen Noemen in de gaten!