Arthur op bezoek bij koning Willem Alexander

06 februari 2020

“Het was heel gaaf, van het begin tot het einde”

Ervaringsdeskundige Arthur Frohn bezocht samen met zijn moeder op 14 januari was de nieuwjaarsontvangst van koning Willem Alexander. Elk jaar ontvangt hij politici en mensen vanuit verschillende sectoren uit de samenleving.

Arthur vertelt: “Het was heel gaaf, van het begin tot het einde. Onderweg naar het paleis op de Dam begon het al. Ik ging samen met mijn moeder. We zagen een hele groep motoren van de marechaussee en een geblindeerde auto. Daar zat vast de koning in. Of een ander belangrijk persoon.

Bekend gezicht

Op het Paleis op de Dam werden we bij binnenkomst goed gecontroleerd. Ik kreeg een kaart met mijn naam erop. Daarmee werd ik aangekondigd, toen ik aan de beurt was. Maar eerst moesten we in de rij. Ik kwam toen al een bekende tegen: Eric Gerritsen. Hij is secretaris-generaal bij ministerie van VWS.

Ontmoeting met de koning

Toen werd mijn naam omgeroepen en mocht ik de koning en koningin een hand geven. Ik merkte dat er geen tijd was om een gesprek te voeren, maar heb nog wel gevraagd ‘Hoe maakt u het?’ En het antwoord was gelukkig ‘Goed’.

Moeder begeleiden

We kwamen daarna in de grote zaal. Met allemaal Tweede Kamermensen. Ik herkende veel politici en  ik vertelde mijn moeder wie er allemaal was. Mijn moeder ging eigenlijk mee om mij te begeleiden, maar de rollen werden omgedraaid. Ik kon mijn moeder begeleiden! Ik zat helemaal in mijn rol als ervaringsdeskundige: vertellen over wie ik ben en wat ik doe voor Amerpoort. Ik heb Rob Jetten nog gesproken. Hij had bij de Shaking Tree Award een video boodschap opgenomen. En samen met mijn moeder heb ik gesproken met burgemeester Aboutaleb over Rotterdam.

De koning hield ook een toespraak. Ik vond het een heel indrukwekkende dag!

Wil je meer lezen over de nieuwjaarsontvangst of de toespraak van de koning lezen? Klik hier.