Dit was de Week van de Mediawijsheid 2018

28 november 2018

Van YouTube Awards tot ondertekening van manifest

Amerpoort organiseerde dit jaar van 19 - 23 november opnieuw een mooi programma over internet en sociale media. Wat zijn we wijzer geworden?

Amerpoort YouTube Awards

We reikten op maandag 19 november voor het eerst de Amerpoort YouTube Awards uit. De winst ging naar de vlog van De Onthaasting.
Bekijk hier de Aftermovie  van Joyce Graafhuis.

DigiMarkt

In het kantoorgebouw van Nieuwenoord in Baarn bezochten flink wat mensen de DigiMarkt, georganiseerd door Annette Valentijn van het CIS. In verschillende ruimtes stonden vertegenwoordigers van diensten en producten die Amerpoort rijk is. Er was informatie te krijgen over o.a. HIP, visie spel Slim met Media, Amerpoort GOApp, Tessa de zorgrobot, CRDL, de Tovertafel. Fijn dat er zoveel mooie ontwikkelingen zijn die onze cliënten ondersteunen bij een goed leven!

Begrijpelijk communiceren

Hoe zorg je dat wat je schrijft ook begrepen wordt? Lisette Stekelenburg van de afdeling Communicatie nam de deelnemers mee in de ingewikkelde teksten die we regelmatig zelf gebruiken. Goed dat er de cursus begrijpelijk communiceren is en het EdLoket altijd wil helpen bij teksten.

Privacy

Samen met ervaringsdeskundige Adem Aygun gaf Emmy van Zijtveld van de afdeling Kwaliteit uitleg over de nieuwe wet op de privacy. De workshop startte met de vraag: ”Heb jij eigenlijk iets te verbergen”?

Digitale Vaardigheden

Ervaringsdeskundige Miranda Konkelaar had een goed voorbereidde workshop gemaakt over digitale vaardigheden. Een pittige lijst met vragen over wat je wel en niet weet. Zoals: in welke apparaten zit er eigenlijk een ‘computer’? Weet jij al hoe je audio opnames maakt?

Innoveren

De workshop innoveren kan je leren van Jethro Hardeman was een groot succes! In 2 uur heeft een kleine groep medewerkers in sneltreinvaart kennis gemaakt met de basisprincipes van innoveren. Van problemen en behoeften ontdekken naar ideeën generende en kiezen van het beste idee! De deelnemers waren blij verrast over de leuke en speelse manier van problemen oppakken en zouden dit vaker willen doen.

Uptraject

Op de Margrietstraat ging het UpTraject van start. Samen media maken en mensen leren kennen in de buurt.

Amerpoort ondertekent Mediawijsheid Manifest

Vrijdag lanceerde Mediawijzer.net het Mediawijsheidmanifest: ‘Ook jongeren met een licht verstandelijke beperking hebben recht op een leuk online leven’. Amerpoort ondertekende dit manifest al, net als 'S-Heerenloo en MEE Nederland. Hiermee zeggen wij: we maken ons sterk voor een betere begeleiding in mediawijsheid van jongeren met een licht verstandelijke beperking.

Interview Algemeen Dagblad

Wat is InstaStom en wat is InstaGrappig? Welke foto's deel je wel en welke beter niet? Collega Sonja Heijkamp traint en adviseert teams, cliënten en hun netwerk over Mediawijsheid. Ze vertelt over haar ervaringen aan het Algemeen Dagblad, samen met ervaringsdeskundige Arthur Frohn. Lees het artikel hier: https://www.ad.nl/binnenland/sonja-leert-jongeren-met-laag-iq-wat-wel-en-niet-kan-op-social-media~a965dc12/

Meer weten over mediawijsheid? Het consultatieteam Client, internet en sociale media (CIS) staat voor je klaar! Stuur een mail naar cis@amerpoort.nl en we nemen contact met je op.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau