Verhuisdrukte aan de Jan Steenlaan

19 november 2018

De verhuiswagens staan voor de deur. Verhuizers lopen af en aan met dozen en trolleys. Het is verhuistijd aan de Jan Steenlaan in Baarn.

In de kamers staan begeleiders en bewoners her en der spulletjes uit te pakken. En alles loopt op rolletjes.

Afgelopen vrijdag heeft de eerste groep zijn intrek genomen op de bovenste verdieping. Daar wonen mensen die voorheen veelal aan de Verbindingsweg woonden. Aan de Jan Steenlaan hebben ze een appartement, waar zoveel mogelijk zelfstandig wonen en zelf koken. Althans… zodra alles is aangesloten en de pannen zijn uitgepakt. Dus de eerste dagen eten ze aan de Jan Steenlaan nog even pizza en Chinees.

Tweede groep

Vandaag komt de tweede groep, die in studio’s op de eerste etage komt te wonen. De groep bewoners die het meeste hulp nodig heeft, verhuist woensdag als laatste naar de Jan Steenlaan. De 24 studio's en 9 appartementen bieden plaats aan mensen die voorheen woonden aan de Kim, de Meester Pluimhof, Pompstraat en de Verbindingsweg in Baarn. Naast het woonzorgcomplex staan nog 15 sociale huurwoningen, die worden verhuurd via woningbouwcorporatie Eemland Wonen.

Openingsfeest

En dan begint het grote wennen. Andere begeleiding, nieuwe meubels, een andere omgeving, een nieuwe route naar de supermarkt. Op 10 januari is het feest aan de Jan Steenlaan en in het nabijgelegen kantoor van Eemland Wonen aan de De Geerenweg. Dan vieren alle bewoners, verwanten, omwonenden en betrokkenen van Eemland Wonen en Amerpoort de officiële opening van de nieuwe locatie.

${carousel}

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau