Studenten ROC Midden Nederland beginnen hun studie bij Amerpoort

24 september 2018

45 eerstejaars studenten van ROC Midden Nederland starten met werkplekleren hun opleiding Maatschappelijke Zorg bij Amerpoort.

Ook dit jaar starten zo'n 45 studenten Maatschappelijke Zorg van ROC Midden Nederland met werkplekleren hun opleiding bij Amerpoort. Dat wil zeggen dat zij meteen bij de start van hun opleiding één dag per week leren en werken bij locatie Nieuwenoord. Maandag 24 september is hun eerste kennismaking met Amerpoort.

Speurtocht

Na een korte introductie en kennismaking, krijgen de studenten de uitdaging om een speurtocht over Nieuwenoord op te lossen. Aan de hand van 15 makkelijke en soms moeilijke vragen, leren ze meteen hun nieuwe leer- en werkplek een beetje kennen. Want wat is de aanbieding van de dag bij de Kwekerij en waar is nu de Acaciazaal waar zij vanaf volgende week les krijgen? Gelukkig weet de vriendelijke receptioniste altijd raad.

Werkleerplekken

Na de lunch is het tijd om kennis te maken met de werkleerplekken die er te vergeven zijn. Begeleiders pitchen één voor één hun woning of dagbesteding. Er zijn dit jaar ook weer nieuwe werkleerplekken; bij het zwembad bijvoorbeeld of wat denk je van HIP? Bij HIP kan je als student mensen met een verstandelijke beperking begeleiden op internet.

Matchen

De studenten mogen kiezen. Daarna vertellen ze waarom zij voor een bepaalde werkleerplek hebben gekozen en wat zij te bieden hebben. Een enkele keer zijn er teveel kandidaten voor een bepaalde woning of dagbesteding. Dan wordt het kiezen. Maar aan het einde van de dag is de verdeling gemaakt. Volgende week maandag gaat het echt beginnen. De eerste les en kennismaking met de eigen werkleerplek.

Direct in de praktijk

Bij werkplekleren gaan studenten van de bol-opleiding Maatschappelijke Zorg direct bij de start van de opleiding één dag per week in de praktijk aan de slag. Het werkplekleren is vorig jaar september als pilot gestart. En met succes. Studenten krijgen zo snel een goed beeld van het werk waar ze voor worden opgeleid en de doelgroep: mensen met een verstandelijk beperking. En bewoners vinden het leuk als er extra tijd en aandacht voor hen is.

 ${carousel}

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau