Erasmus studenten bezoeken locatie Vinkeveen

24 september 2018

Dinsdag 18 September kreeg cluster 2A in Vinkeveen bezoek van 12 studenten van de Erasmus Universiteit die de master opleiding ‘Health Care Management’ volgen. 

Een dag op locatie is bijzonder voor de studenten, die doorgaans in de college banken zitten. En een mooie gelegenheid voor ons om toekomstige medewerkers iets van de praktijk en de werkvloer te laten zien en meemaken. De studenten kregen vanuit de opleiding, de opdracht deze dag een onderzoek te verrichten. 

Onderzoek

De onderzoeksvraag was: In hoeverre zien we de acht domeinen van cliëntgerichte zorg terug in Amerpoort? De acht domeinen waren: Patiëntvoorkeuren, fysiek comfort, coördinatie van zorg, emotionele ondersteuning, familie & vrienden, continuïteit & transitie, informatie & educatie en toegankelijkheid tot zorg.

Een afvaardiging van het cluster had een mooi programma bedacht en de dag voorbereid. Vanuit het hele cluster waren er begeleiders en cliënten actief in het presenteren, rondleiden en interviews geven. Zo gingen ze langs Verpleegzorg, de jongeren locaties en dagbesteding. Clienten werden o.a. geïnterviewd over medezeggenschap, hoe centraal zij staan, over het persoonlijk plan en over werk- en dagbestedingsbegleiding. Tussen de middag werd er een heerlijke lunch verzorgd door cliënten van de dagbesteding de Broedplaats.

Tips en tops

Na de lunch hadden we collega’s van de afdeling kwaliteit voor het programma uitgenodigd. Zij konden vertellen over hoe Amerpoort omgaat met het bewaken en verantwoorden m.b.t. De kwaliteit. En gelijk werd er vast iets verteld over een nieuwe manier om client-tevredenheid te gaan onderzoeken. 

Aan het einde van de dag werd aan Amerpoort een presentatie gegeven met al hun bevindingen en ontvingen we tips en tops. De studenten waren blij verrast en we hebben veel tops mogen ontvangen! En voor ons als locaties ook heel leuk om samen met cliënten dit programma te maken en met elkaar zo in gesprek te zijn. Tops waren. De studenten gaven terug dat de cliënten steeds centraal staan en dat er goed werd aangesloten bij de ondersteunings vraag. Er zijn tips ontvangen over de communicatie met externe dagbestedingen en over de duur van de planbesprekingen.

Een leerzame dag voor alle partijen!


Clienten en Begeleiders woonlocaties Kerkelanden, Prins Bernhardlaan en Vinkenoord.
Clienten en begeleiders dagbesteding locaties Herenweg en Broedplaats.
Begeleiders team Ambulant en jobcoaching. 

Manager cluster 2A.

${carousel}

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau