35e Nieuwenoord Motorrun

27 mei 2018

Dit weekend werd voor de 35e keer de Nieuwenoord Motorrun georganiseerd. Tijdens de rit voor motorfietsen met zijspan rijden bewoners van Amerpoort mee als passagier.

Het begon in 1984 als initiatief van de Baarnse Motorclub. En sindsdien komen jaarlijks zo'n 70 zijspanrijders uit het hele land naar Baarn om hen de dag van het jaar te bezorgen.

Extra water

Met een weekend lang zon wordt extra water ingeslagen en de route moet vanwege wegwerkzaamheden nog snel worden aangepast. En dan kan het feest beginnen. En een feest werd het: zaterdag tijdens de minirun en zondag bij de twee grote tochten door de omgeving.

Zaterdag de minirun

Zaterdag vindt op Nieuwenoordde traditionele minirun plaats. De camping is vol en gezellig druk. En in het feestelijk versierde Cultureel Centrum is van alles te beleven met optredens van de Douane Harmonie, de Stone town Frogs, E L V I S en Piggy & the Perverts. Maar hoe zit dat nu… vraagt een bewoner zich terecht af: “Elvis is toch allang dood?!”

Zondag de grote tochten

Zondag trekken 70 motoren, zijspannen en trikes in een lange stoet door de omgeving. Zoals elke jaar vrijwillig begeleid door de politie. In de Pekingtuin in Baarn is een tussenstop. Voor het derde jaar op rij voorziet de Baarnse burgemeester Mark Roëll bewoners, motorrijders en vrijwilligers van ijs. Met zijn ambtsketen om is het duidelijk wie hij is. Hij neemt na het ijsjes uitdelen rustig de tijd om op verzoek te poseren voor een selfie. Bovenop een blinkende blauwe cadillac zorgen 'Johnny And The Gangsters Of Love' voor pure rock & roll. Drie spontane 'Pointer Sisters' zingen mee. Perkingpark swingt.

Tot volgend jaar!

De bonte stoet gaat weer terug naar Nieuwenoord. Ook hier is er weer een geweldig optreden van Johnny. En we kunnen even bijgekomen met een kop soep. Drie mannen worden speciaal geëerd. Bertus van de Berg, Rob Hesseling en Marcel Veltman hebben alle 35 keer meegereden. Maar natuurlijk worden alle vrijwilligers, begeleiders, sponsoren en iedereen die dit  jaar weer mogelijk heeft gemaakt bedankt. Nog even nagenieten en dan op naar volgend jaar! Hopenlijk zien we iedereen weer in 2019?!

${video}

${carousel}

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau