Amerpoort gaat samenwerken met Lyvore

06 maart 2018

Amerpoort cliënten gaan aan de slag in restaurant Dalzicht.

Amerpoort-bestuurder Paul Willems en Lyvore-directeur Emmy Beaujon ondertekenden gisteren een samenwerkingsovereenkomst in aanwezigheid van bewoners, cliënten, medewerkers en vrijwilligers van beide zorgorganisaties. Het was ook de eerste werkdag voor 11 Amerpoort cliënten van KlusPlus bij Lyvore.

Horecaklussen

Zij gaan voortaan 5 dagen per week aan de slag in restaurant Dalzicht op de begane grond van Molenschot en bij Daelhoven. Naast horecaklussen, pakken ze ook ander taken op, zoals: bewoners ophalen en meehelpen bij dagactiviteiten, (kleine) boodschappen doen, samen met bewoners een ommetje of praatje maken of bijvoorbeeld een spelletjes doen.

Talenten

Volgens Paul Willems een mooi voorbeeld van samenwerken. "Mensen met een verstandelijke beperking vinden het belangrijk om mee te doen en midden in de samenleving aan de slag te kunnen. Hier in het restaurant kunnen ze hun talenten laten zien en iets betekenen voor de bewoners en bezoekers van Lyvore. Het kan niet anders dat deze nieuwe samenwerking tot mooie ontmoetingen leidt.”

Eigen naamplaatje

Na de officiële ondertekening, overhandigde Lyvore-medewerker Linda Schimmel de nieuwe medewerkers van het restaurant hun eigen naamplaatje. Nu kunnen ze echt aan de slag. 

${carousel}

 

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau