Woongroep Amervoorde en Amerpoort tekenen overeenkomst

24 oktober 2017

Voor de ouders van een groep jongvolwassen met een verstandelijke beperking komt er na jaren een einde aan de zoektocht naar een woning. Maandag 23 oktober tekende de Stichting de samenwerkingsovereenkomst met Amerpoort.

De ouders verenigden zich per september 2015 in de stichting Woongroep Amervoorde. Sinds die tijd zijn ze op zoek geweest naar een geschikt pand voor hun kinderen om met begeleiding zelfstandig te wonen. Die plek is inmiddels gevonden. Een pand aan de Blekerssingel in Amersfoort wordt nu verbouwd tot 26 wooneenheden. Vanaf maart wonen de jongeren in dit appartementencomplex.

Op maandag 23 oktober tekende de Stichting de samenwerkingsovereenkomst met Amerpoort. Amerpoort levert straks 24-uurs zorg- en ondersteuning aan de jongeren. Naar verwachting werken er straks 18 tot 20 begeleiders. De zorg- en ondersteuning betalen de jongeren vanuit het Persoonsgebonden Budget. Alfons Klarenbeek (coördinator particuliere wooninitiatieven) en Maaike Fennema (toekomstig clustermanager) ondersteunen vanuit Amerpoort de stichting in deze aanloopperiode. Samen met de ouders start nu de werving van medewerkers. 

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau