´Laat je stem horen!´

13 maart 2017

Idman Nur bezocht op 11 februari de Landelijke Kiezersdag voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Idman Nur bezocht op 11 februari de Landelijke Kiezersdag voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Idman is cliënt bij Amerpoort en opgeleid tot ervaringsdeskundige. We vroegen aan Idman hoe de Kiezersdag was en waarom ze politiek belangrijk vindt.

Waarom wilde jij hier graag naar toe?

“Ik wilde hier graag naar toe omdat ik interesse heb in politiek en omdat ik het belangrijk vind om mijn stem te geven. Tijdens een eerder gesprek met Paul Willems heb ik aangegeven dat ik heel graag de kans wil krijgen om een keer in de 2e Kamer te spreken. Dit omdat ik het niet helemaal eens ben met hoe de zorg op dit moment binnen Nederland geregeld is.

Paul Willems wilde mij graag helpen om dit mogelijk te maken. Deze landelijke Kiezersdag was dus een mooie kans om in Den Haag alvast een kijkje te nemen.”

Wat heb je deze dag allemaal gedaan?

“Wij hebben via ProDemos een rondleiding gekregen en mochten kijken in de vergaderzaal van de ministers, in de persruimte en in de vergaderzaal van het senaat. Dit was een erg mooie ruimte. Dat had ik niet verwacht. Ik had graag nog in de Ridderzaal gekeken en in de 2e Kamer zelf, maar dat kon helaas niet die dag. Dit staat dus nog op mijn wensenlijst!

Ook hebben we een film gekeken met hierin uitleg over het stemmen en een workshop gevolgd over de politieke partijen. Dit was in gemakkelijke taal uitgelegd zodat duidelijk werd wat de verschillende partijen belangrijk vinden. De partij die de meest duidelijke uitleg had voor mensen met een verstandelijke beperking kreeg een prijs. De SP heeft deze gewonnen!”

Vind je het belangrijk dat mensen gaan stemmen?

“Ja, heel belangrijk. Je hebt nu de kans om je stem te laten horen over onderwerpen die jij belangrijk vindt. Wanneer je niet stemt, gaat je stem verloren en automatisch naar de grootste partij. Dit zou jammer zijn.

Ik ben eigenlijk de enige in mijn omgeving die politiek interessant vindt. Mijn man vindt het niet interessant, maar hij gaat wel stemmen.”

${carousel}

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau