Oude Grachtje

Oude Grachtje is een woonvoorziening voor volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bevindt zich in Soest.

Oude Grachtje is een woonvoorziening voor volwassenen met een verstandelijke beperking en bevindt zich in de wijk ‘Boerenstreek’ in Soest.

Deze locatie bestaat uit twee woonblokken van 3 verdiepingen. Cliënten wonen tussen andere huurders. De (17) appartementen hebben een woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en een douche met toilet. De meeste appartementen beschikken over een tuin, een balkon of een zolder. Elk woonblok heeft een gezamenlijke ruimte. De bewoners delen de schuren, die bij de appartementen horen, met elkaar.

Om in het Oude Grachtje te wonen, is een passende indicatie nodig. De locatie is niet toegankelijk voor rolstoelen en niet geschikt voor samenwonen.

De 24 uurs-begeleiding is gericht op zoveel mogelijk zelfstandigheid. Ook is er een slaapwacht. De individuele ondersteuning richt zich zoveel mogelijk op ontwikkeling en ontplooiing en op het opbouwen en onderhouden van een persoonlijk netwerk. Cliënten worden aangemoedigd om zelf oplossingen voor problemen te bedenken.

Afhankelijk van de begeleidingsvraag kunnen cliënten mee-eten in de inloop of in het eigen appartement. Ook kunnen zij eten bij eetcafé de Oase. Dat ligt op loopafstand en is ook een voorziening van Amerpoort, met begeleiding.

Ligging

Oude Grachtje ligt aan een rustige straat met alleen bestemmingsverkeer. De winkels bevinden zich op ongeveer 10 minuten loopafstand. Dit geldt ook voor openbaar vervoer, met goede verbindingen naar Utrecht, Hilversum en Amersfoort.

Routeplanner