Vijverlaan 17

Vijverlaan 17 biedt een beschermde omgeving voor 8 mensen met een ernstig verstandelijke beperking. De gemiddelde leeftijd van de bewoners ligt rond 59 jaar.

Vijverlaan 17 biedt een beschermde omgeving voor 8 mensen met een ernstig verstandelijke beperking. De gemiddelde leeftijd van de bewoners ligt rond 59 jaar.

De woning is volledig gelijkvloers en dus goed toegankelijk voor cliënten in een rolstoel. Er zijn 8 slaapkamers en 2 badkamers. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer waar hij zich kan terugtrekken. De woning ligt aan een prachtige binnentuin, waar bewoners heerlijk kunnen ontspannen na hun dagbesteding.

In onze zorg ligt het accent op ondersteuning bij dagelijkse bezigheden. Via persoonlijke verzorging willen wij de zelfredzaamheid stimuleren, natuurlijk binnen de mogelijkheden van de cliënt. Als dat niet kan, verlenen we gepaste hulp of nemen de verzorging over. Bewoners kunnen zich in huis grotendeels zelfstandig verplaatsen.

Begeleiders herkennen signalen van het ouder worden bij de cliënten, zoals slechthorendheid, functieverlies en dementie en passen de zorg hierop aan. Zij zijn deskundig op het gebied van diabetes, slechtziendheid, epilepsie, autisme en de zorg voor mensen met een zeer ernstige beperking.

Een deel van de bewoners vindt op het terrein van locatie Nieuwenoord zelf de weg naar bijvoorbeeld de
dagbesteding, anderen hebben begeleiding nodig. Buiten het terrein is voortdurend begeleiding nodig in verband met de drukke verkeerssituatie.

Er is 24 uur zorg voor bewoners; tussen 7.00 uur ’s ochtends tot 22.30 uur ’s avonds is begeleiding aanwezig. ’s Nachts houdt de nachtdienst een oogje in het zeil. Bewoners van Vijverlaan 17 krijgen dagbesteding aangeboden, afhankelijk van hun vraag. In hun vrije tijd kunnen cliënten deelnemen aan verschillende activiteiten.


Ligging


Vijverlaan 17 staat aan een rustige straat op het beschermde, bosrijke terrein van locatie Nieuwenoord in het buitengebied van Baarn. Op loopafstand van de woning bevinden zich een supermarkt, cultureel centrum en boerderij. Vanaf Nieuwenoord kunnen cliënten wandelen op en naar het landgoed van Kasteel Groeneveld. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. Voor alle algemene vragen kunt u 24 uur per dag terecht bij de receptie van Amerpoort: 035 647 5555 -  info@amerpoort.nl

Klantbureau