Louis Armstronglaan

Louis Armstronglaan is een woonlocatie voor ouderen met een verstandelijke beperking die verpleegzorg nodig hebben en/of dementeren, in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn.

Voor wie

Louis Armstronglaan is een woonlocatie voor ouderen met een verstandelijke beperking die verpleegzorg nodig hebben en/of dementie hebben. De locatie bevind zich in het gebouw van woon-, zorg- en kenniscentrum De Ingelanden van de organisatie AxionContinu.

De woning

De groepswoning voor 7 cliënten is in het gebouw van De Ingelanden. Iedereen heeft een eigen slaapkamer. In de ruime woonkamer/keuken ontmoeten de cliënten elkaar voor een kopje thee, een praatje of een activiteit. De hal en gang zijn huiselijk ingericht met illustraties van klassieke voordeuren en natuur. De woning voldoet aan alle eisen voor het geven van goede (verpleeg)zorg aan mensen die dit niet meer zelf kunnen. De twee badkamers, drempelloze vloeren en til-apparatuur ondersteunen de medewerkers in de zorg. De medewerkers van de Louis Armstronglaan maken het gezellig in de woonkamer en aangrenzende keuken. Ze koken elke avond een verse maaltijd voor de cliënten. Ook zorgen zij ervoor dat cliënten de medische hulp en ondersteuning krijgen die zij nodig hebben.

De begeleiding

Ook in de laatste levensfase kunnen mensen nog steeds genieten van kleine dingen. De zorg en begeleiding aan de Louis Armstronglaan zijn volledig aangepast op cliënten en hun individuele zorgvraag. De begeleiders besteden veel aandacht aan de lichamelijke verzorging en de begeleiding. Ouder wordende cliënten, bij wie sprake is van dementie, hebben behoefte aan specifieke begeleidingsstijlen. Medewerkers van Amerpoort zijn hierin getraind. Dankzij deze deskundigheid en de faciliteiten van De Ingelanden kunnen wij goede lichamelijke en medische zorg bieden. 

Er is 24 uur per dag begeleiding. Van 07.00 uur ’s morgens tot 23.00 uur ’s avonds is er begeleiding van Amerpoort. ’s Nachts worden cliënten door Amerpoort uitgeluisterd. Ook maakt de nachtdienst van AxionContinu rondes en helpt als dat nodig is. 

Leerhuis

Louis Armstronglaan is ook een leerhuis. Studenten van verschillende zorgopleidingen (MBO, MBO-v, HBO-v) lopen in verschillende leerjaren stage op de locatie Louis Armstronglaan. Zo leren de studenten van elkaar. Ook zorgen ze voor extra handen en energie in het zorgteam. 

De omgeving

Ingelanden maakt deel uit van woonzorgcentrum Ingelanden van de organisatie AxionContinu en is te vinden in de wijk Leidsche Rijn in Utrecht.  Op 10 minuten loopafstand is een winkelcentrum. Woonzorgcentrum De Ingelanden biedt regelmatig activiteiten aan. Het centrum beschikt over een café, een fitnessruimte, een kapsalon, een stiltecentrum en een winkeltje.

Meer weten?

De afdeling Zorgbemiddeling weet of er plek is aan de Louis Armstronglaan. 
 

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route