Koningsvaren

Koningsvaren is een moderne 2-onder-1-kapwoning in een rustige buurt in Soest. In de twee huizen wonen jongvolwassenen met een matig verstandelijke beperking. Bescherming en veiligheid gaan hier hand in hand met gezelligheid en meedoen in de samenleving.

Voor wie

In Koningsvaren wonen tien jongvolwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking en soms gedragsproblemen. De bewoners zijn in een fase waarin ze het leven opbouwen. Daar komen levensvragen bij kijken. Wie ben ik, wat kan ik? Hoe ga ik om met mijn beperking? Hoe wil ik later wonen? Vaak hebben bewoners een hechte band met ouders of andere verwanten. Zij zijn dan ook altijd welkom op Koningsvaren.

De woning

Koningsvaren is een moderne 2-onder-1-kapwoning. Het bestaat uit Koningsvaren 1 en Koningsvaren 3. Via een tussendeur loop je van de ene woning naar de andere. Als bewoner van Koningsvaren heb je een eigen zit/slaapkamer. Je deelt de badkamer en wc met twee of drie mensen. Het pand is niet geschikt voor rolstoelers. Je deelt de gezellige huiskamer, keuken en tuin met vijf medebewoners. Beide woonkamers hebben hun eigen sfeer. De begeleiding vindt plaats vanuit de woonkamer, waardoor begeleiders goed zicht hebben op wat er in huis gebeurt.

De begeleiding

In Koningsvaren streven we naar een warme, huiselijke sfeer. We besteden veel aandacht aan de manier waarop we met elkaar samenwonen in het huis. We koken samen, waarbij iedereen een eigen taak heeft. Meedoen in de maatschappij is een belangrijk uitgangspunt in de begeleiding. De begeleider kijkt, samen met jou en je verwant, hoe je je graag wilt ontwikkelen en helpt je daarbij. Regelmatig doen we samen gezellige dingen, zoals picknicken, een stukje fietsen of koekjes bakken. Overdag is er één begeleider per vijf bewoners. ’s Nachts delen Koningsvaren 1 en 3 de slaapwacht.

De omgeving

Koningsvaren is een rustige doodlopende straat in Soest. Winkels en een huisartsenpraktijk zijn op loopafstand. De locatie ligt op fietsafstand van de Soestduinen. Ook zijn er allerlei plekken voor vrijetijdsbesteding: een voetbal- en een honkbalvereniging, bowlingcentrum, bibliotheek en een theater.

Meer weten?

Het Klantbureau van Amerpoort weet of er plekken vrij zijn in Koningsvaren. Kom gerust een keer kijken. Mail om een afspraak te maken naar koningsvaren@amerpoort.nl.

 

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau