Kerkelanden 85-87

Kerkelanden 85-87 is een verpleegzorglocatie voor ouderen met een matig tot ernstig verstandelijke beperking. De sfeer is huiselijk en gezellig.

Voor wie

Op deze verpleegzorg groep wonen 13 ouder wordende cliënten met een verstandelijke beperking. Cliënten worden ondersteund bij aandoeningen zoals dementie, autisme, doofheid, blindheid, psychiatrische problemen, lichamelijke beperkingen of een combinatie hiervan. Het is vooral fijn voor cliënten dat zij, als ze hier komen wonen, niet meer hoeven te verhuizen. In alles kijken we per cliënt wat wenselijk is. We proberen zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen en behoeftes van de cliënt. We stimuleren cliënten zoveel mogelijk zelfstandig te blijven, regie over eigen leven te behouden en contact te houden met hun sociale netwerk.

De woning

Woongroep Kerkelanden 85 & 87 ligt op de eerste verdieping van een appartementencomplex. Elke cliënt heeft een eigen slaapkamer. Er zijn 2 ruime woonkamers met open keuken. De woonkamers zijn gelijkvloers, drempelvrij en gezellig. De begeleiding kookt iedere dag. Op elke woongroep zijn 2 ruime badkamers, waarvan 1 met bad. Direct naast het gebouw ligt een grote belevingstuin. 

De begeleiding

Begeleiders van Kerkelanden werken in de woning en in de dagbesteding Herenweg. ’s Nachts is de nachtdienst op locatie. Doordat de dagbesteding heel dichtbij is, kunnen cliënten op een passend tijdstip zonder busvervoer naar de dagbesteding. De begeleiders kijken naar de mens achter de beperking. Waar wordt iemand blij van? Graag zoeken we creatieve oplossingen voor de beperkingen die iemand nu eenmaal heeft. Zodat cliënten kunnen meedoen en mooie momenten kunnen beleven. Begeleiders werken cliëntvolgend en werken nauw samen met diverse disciplines; de arts, verpleegkundige dienst, fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en de gedragsdeskundige.

De omgeving

In de directe omgeving van Kerkelanden wonen veel ouderen. Zij krijgen zorg en begeleiding van Careyn. We werken veel samen rondom activiteiten en maken gebruik van voorzieningen zoals het restaurant. Ook werken we samen in verpleegkundige zorg en medische diensten. Kerkelanden ligt in het nieuwe gedeelte van Vinkeveen. De supermarkt en de bushalte Kerklaan zijn heel dichtbij. In de directe omgeving liggen een winkelcentrum en de Vinkeveense Plassen.

Routeplanner