Eemborg

De Eemborg is gevestigd in de voormalige Sonneveld flats in Baarn. Hier wonen 10 mensen met licht verstandelijke beperking. Zelfstandig wonen staat op Eemborg hoog in het vaandel.

De Eemborg is gevestigd in de voormalige Sonneveld flats in Baarn. Hier wonen 10 mensen met licht verstandelijke beperking. Zelfstandig wonen staat op Eemborg hoog in het vaandel.

Voor wie

In de zelfstandig toegankelijke appartementen van Eemborg wonen 10 mensen met een licht verstandelijke beperking. Privacy, zelfstandigheid en graag je eigen gang willen gaan dat kan op Eemborg. Maar dan wel met 24 uurs begeleiding in de buurt om op terug te kunnen vallen als je het nodig hebt.

Het Wonen

De Eemborg is onderdeel van een grote flat van woningcorporatie Omthuis. Alle 10 cliënten hebben een zelfstandig appartement. Ze komen binnen via de centrale ingang van de grote flat. Dit vraagt van de cliënten die hier wonen om een hoge mate van verantwoordelijk woongedrag en zelfstandigheid.

Binnen de grote flat is een ruime inloop van Amerpoort met gezamenlijke tuin. Hier kunnen de cliënten elkaar ontmoeten. Er is een heldere structuur van koffiemomenten een aantal cliënten haalt graag de maaltijd af. Ook is er een groepje wat graag gezamenlijk warm eet.

Met enige regelmaat wordt er een gezellige middag of avond georganiseerd. Dit soort afspraken maken we in de cliëntvergadering die iedere vrijdag op de laatste vrijdagavond van de maand wordt gehouden. Sommige cliënten koken liever zelfstandig. Of doen dit alleen in het weekend. Een fiets kunnen de bewoners stallen in de gezamenlijke stalling die begeleiding samen met de 10 cliënten indeelt. Deze is toegankelijk via de centrale hal van de grote flat.

De begeleiding

Er is 24 uur per dag begeleiding op locatie of in de buurt van de locatie per telefoon te bereiken. We kijken samen met de cliënt en zijn netwerk wat nodig is. We stemmen de tijden van de invulling van de begeleiding zoveel mogelijk individueel af. Rekening houdend met de andere begeleidingsvragen.

De omgeving

Eemborg ligt aan de rand van een woonwijk, vlak bij de Drakenburgerweg. De buurtsuper is twee straatjes verderop. Er is op zo'n 500 meter een bushalte bij zwembad de Trits. Het treinstation van Baarn is twee kilometer lopen of fietsen van de Eemborg.

Meer weten?

Het Klantbureau van Amerpoort weet of er plek is op locatie Eemborg.

 

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau