De Ontdekking

De Ontdekking is een woonlocatie in Amersfoort voor ongeveer 25 jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek.

Voor wie

De Ontdekking is genoemd naar de straat waar deze woonlocatie staat. De mensen die hier wonen, zitten ook vaak in een levensfase van ontdekking. Deze woonplek is bedoeld voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Denk daarbij bijvoorbeeld aan middelengebruik, persoonlijkheidsstoornissen en psychiatrische kenmerken. Veel cliënten komen hier wonen vanuit het ouderlijk huis of een jeugdzorglocatie. De meeste bewoners zijn tussen de 20 en 40 jaar oud. 

De woning

De Ontdekking is een voormalig schoolgebouw. De klaslokalen zijn verbouwd tot appartementen. Als bewoner van De Ontdekking heb je een eigen appartement of studio met een keuken, wasmachine en douche/toilet. In de twee woonkeukens kun je samen eten. Ook kun je samen televisiekijken, een potje poolen of tafelvoetbal spelen. Je kunt sporten in de sport- en recreatieruimte in het gebouw. Aan beide kanten van het gebouw is er een tuin/terras. Er zijn twee kantoren voor de begeleiding.

De begeleiding

De begeleiding is erop gericht om iedereen te begeleiden op zijn of haar eigen pad. Zo ontdek je wat je graag wilt leren of doen; beter omgaan met geld, gezonder eten, een baan of dagbesteding vinden, of iets anders. De begeleiding stimuleert bewoners om zelf gezamenlijke activiteiten te organiseren en ondersteunt waar nodig. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig of bereikbaar. ’s Nachts is er een slaapwacht. Het team van De Ontdekking biedt ook ambulante begeleiding aan enkele cliënten die zelfstandig in de wijk wonen.

De omgeving

De Ontdekking staat in de Amersfoortse wijk Kattenbroek. Winkelcentrum Emiclaer is een kwartiertje lopen. Vlak bij De Ontdekking is een gezondheidscentrum. De woonplek is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en je kunt er gratis parkeren. 

Meer weten?

De afdeling Zorgbemiddeling weet of er plek is in De Ontdekking. 

Foto-impressie door Studio Smink:

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route