Achterveld

In de Ruurd Visserstraat 6, aan de rand van Achterveld, wonen 13 volwassenen en ouderen met een licht tot matig verstandelijke beperking.

Impressie van de locatie

Achterveld is een vrijstaand huis met een ruime tuin. De woonlocatie, met 2 verdiepingen, bestaat uit een deel met slaapkamers en een deel met appartementen. De cliënten met een eigen slaapkamer maken gebruik van de algemene woonruimte. Deze bestaat uit twee huis- en eetkamer met een gezamenlijke nieuwe keuken.

Op de eerste en tweede verdieping, bereikbaar via een centraal trappenhuis, zijn naast slaapkamers ook 3 appartementen. De bewoners van de appartementen hebben een eigen woon-/slaapkamer, een open keuken en een douche-/toiletruimte.

Soort ondersteuning / hoe ziet een dag eruit

Alle cliënten hebben een fulltime dagbesteding, waardoor er doordeweeks op de woning geen begeleiding aanwezig is tussen 09.30 – 14.00 uur, met uitzondering van de woensdag. In het weekend wordt er 24-uurzorg aangeboden.

De avondmaaltijden worden dagelijks zelf bereid door de cliënten, met ondersteuning van de begeleiders. Het accent in de benadering ligt op begeleiden. Duidelijkheid en structuur zijn hierin belangrijk. In de nacht is er een slaapwacht aanwezig, en is de woning voorzien van een inluistersysteem zodat de nachtdienst op locatie Nieuwenoord de slaapwacht kan benaderen bij bijzonderheden.

Ligging

De Ruurd Visserstraat is een rustige straat en ligt vlakbij de dorpskern. Er is een kleine supermarkt, een kerk, 2 cafés, een restaurant en een enkele middenstandswinkel. In het dorp is ook een gezondheidscentrum met huisartsen, apotheek en een fysiotherapiepraktijk.

Het openbaar vervoer is minimaal. Daarom reizen cliënten veel met de taxi-vervoer. De meeste cliënten nemen deel aan de collectieve taxiregeling. Er is een eigen bus aanwezig, waardoor er activiteiten kunnen worden ondernomen in het weekend.

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route