Achterveld

De Ruurd Visserstraat 6 in Achterveld is een dorpse woonlocatie voor 13 mensen met een matig verstandelijke beperking. Welkom bij de Ruurd Visserstraat: Een thuis voor structuur en gezelligheid.

Voor wie
In het huis aan de Ruurd Visserstraat omarmen we een diverse groep bewoners, variërend van jongeren tot volwassenen en enkele ouderen. Deze warme locatie is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar begeleiding en structuur en die het fijn vinden om te wonen in een rustig dorp. De sfeer is hier gezellig, huiselijk en hartverwarmend. Het is belangrijk op te merken dat deze woning helaas niet geschikt is voor rolstoelgebruikers.

De Woning
Ons vrijstaande huis met een ruime tuin biedt een thuis voor iedere bewoner. Op de eerste verdieping bevinden zich twee appartementen met eigen douche en toilet, terwijl bewoners op de begane grond, eerste en tweede verdieping beschikken over hun eigen kamers met gedeelde douche en toilet. Op de begane grond nodigen twee ruime huiskamers, verbonden door een gezamenlijke keuken, uit tot gezellig samenzijn. Elke avond bereiden begeleiders samen met bewoners een verse maaltijd.

De Begeleiding
Onze begeleiding is flexibel en afgestemd op de individuele behoeften van onze bewoners. Structuur en duidelijkheid staan centraal. Alle bewoners hebben dagbesteding, waardoor er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geen begeleiding is van 9.30 uur tot 14.00 uur. Op woensdag en in het weekend staat de begeleiding de hele dag paraat. 's Nachts is er een slaapwacht aanwezig, ondersteund door een uitluister-systeem voor extra veiligheid.

De Omgeving
Gelegen in een rustige straat, dicht bij de dorpskern, biedt de Ruurd Visserstraat een vredige omgeving. Voor sommige bewoners is het mogelijk om zelfstandig naar het dorp te gaan, waar een scala aan voorzieningen wacht, waaronder een supermarkt, kerken, cafés, restaurants en lokale winkels. Het gezondheidscentrum met huisartsen, apotheek en fysiotherapiepraktijk bevindt zich eveneens binnen handbereik.

Vervoer
Bewoners maken gebruik van een speciale taxiservice voor hun woon-werkverkeer en recreatieve uitjes in hun vrije tijd. Bovendien beschikken we over een eigen bus, mede gefinancierd door onze bewoners, waardoor begeleiders in het weekend leuke activiteiten met cliënten kunnen ondernemen.

Bij de Ruurd Visserstraat creëren we samen een thuis waar structuur, gezelligheid en zorg hand in hand gaan. Voel je welkom!

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau