Achterveld

De Ruurd Visserstraat 6 in Achterveld is een dorpse woonlocatie voor 13 mensen met een matig verstandelijke beperking.

Voor wie

In het huis aan de Ruurd Visserstraat wonen jongeren, volwassenen en een paar ouderen. De locatie is geschikt voor mensen die begeleiding en structuur nodig hebben en het leuk vinden om in een rustig dorp te wonen. De sfeer is gezellig, huiselijk en warm. Dit huis is niet geschikt voor mensen in een rolstoel.

De woning

Het is een vrijstaand huis met een ruime tuin. Op de eerste verdieping zijn twee appartementen met eigen douche en toilet. Op de begane grond, eerste en tweede verdieping hebben bewoners een eigen kamer. Daar delen zij douche en toilet. Op de begane grond zijn twee ruime huiskamers, met elkaar verbonden door een keuken. Daar bereiden begeleiders samen met cliënten elke avond een verse maaltijd. 

De begeleiding

De begeleiding is afhankelijk van wat een cliënt nodig heeft. Structuur en duidelijkheid zijn belangrijk. Alle cliënten hebben dagbesteding. Daarom is er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geen begeleiding van 9.30 uur tot 14.00 uur. Op woensdag en in het weekend is de begeleiding er wel de hele dag. ’s Nachts is er een slaapwacht aanwezig. Ook heeft de woning een uitluistersysteem. De nachtdienst op Nieuwenoord belt de slaapwacht als er iets aan de hand is. 

De omgeving

De Ruurd Visserstraat is een rustige straat en ligt vlakbij de dorpskern. Daardoor is het voor sommige cliënten mogelijk om zelf naar het dorp te gaan. Er is een kleine supermarkt, een kerk, twee cafés, een restaurant en een enkele middenstandswinkel. In het dorp is ook een gezondheidscentrum met huisartsen, apotheek en een fysiotherapiepraktijk. Ook zijn er soms kerkdiensten voor mensen met een verstandelijke beperking in Achterveld.

Het openbaar vervoer naar Achterveld is minimaal. Daarom reizen cliënten veel met taxivervoer. De meeste cliënten nemen deel aan de collectieve taxiregeling. De locatie Ruurd Visserstraat heeft een eigen bus, die mede is gefinancierd door de bewoners. Zo kan een begeleider in het weekend met cliënten activiteiten ondernemen.

Routeplanner