Klus- en groengroep Paleis Soestdijk

Een fantastisch mooie werkplek in de tuinen van Paleis Soestdijk.

Het team

Bij de Klus-en groengroep Paleis Soestdijk komen jonge mensen met een licht verstandelijke beperking of grote afstand tot de arbeidsmarkt. Ook bieden wij een plek aan mensen via het UWV, vrijwilligers en stagiaires. Samen met de begeleiders onderhoud je de tuin van Paleis Soestdijk.

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een fantastisch mooie werkplek in de tuinen van Paleis Soestdijk. Samen met de hovenier van Paleis Soestdijk zorgen wij ervoor dat de tuinen er prachtig bij liggen. Dit doen we door te snoeien, het onkruid te verwijderen, blad te ruimen, gazons maaien, te kweken. Ook zagen en kloven we hout/bomen. Dit verkopen we en bezorgen we in de buurt als haardhout.

Om dit allemaal te doen maken we gebruik van verschillende gereedschappen, zoals een bladblazer, bosmaaien, heggenschaar, enzovoorts. Je krijgt de mogelijkheid om dit via cursussen te leren. Voor sommige onderdelen kun je zelfs een certificaat halen.

De werkplek

Wij maken gebruik van de oude porto cabin (keet) van de bewaking. Hier starten wij de dag, verder gebruiken we hem als ‘schaftkeet’.

Onze werkzaamheden vinden plaats op het terrein van het Paleis, het achterliggend bosgebied, het terrein van de voormalige koninklijke marechaussee ( KMAR ) en de Parade tegenover het Paleis. Daarnaast worden er ook klussen in de omgeving gedaan, bijvoorbeeld zwerfvuil prikken en eventueel bezorgen van haardhout.

Jouw ontwikkeling

Als je hier wilt werken, hoef je niet al veel te kunnen met groen. Wij begeleiden jou en laten je stap voor stap kennismaken met de tuin. Verder kun je aangeven in welke groenactiviteit jij je zou willen scholen. Hiervoor wordt dan een educatief programma opgezet.

Meer weten?

Kom gerust eens kijken of Klus- en groengroep Paleis Soestdijk iets voor je is. Neem contact op met de groep via 06-1602.8692 om een afspraak te maken.

Om te kunnen meedoen moet je (bijna) 18 zijn en een indicatie (WLZ) of beschikking (WMO) voor dagbesteding hebben. Aanmeldingen voor dagbesteding gaan via ons klantbureau, telefoon 035 647 52 52 of klantbureau@amerpoort.nl .

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. Voor alle algemene vragen kunt u 24 uur per dag terecht bij de receptie van Amerpoort: 035 647 5555 -  info@amerpoort.nl

Klantbureau