Lokaal 010

Ook jongeren met een (ernstige) verstandelijke meervoudige beperking ((E)VMB) willen graag midden in het leven staan. Bij Lokaal 010 kan dat.

Lokaal 010 is een dagbesteding van Amerpoort in het gebouw van de School voor Gezondheidszorg en de School voor Welzijn van MBO Amersfoort.

Het team

Lokaal 010 bestaat uit een groep van circa 8 jongvolwassenen met een (ernstige) verstandelijke meervoudige beperking. Er zijn altijd twee begeleiders bij de groep. Jongeren, ouders en begeleiders zijn trots op deze locatie. Want ook al heb je een lichamelijke en verstandelijke beperking, je kunt altijd kijken naar wat wél mogelijk is.

Een dag bij Lokaal 010

We kijken wat de dag ons brengt. Een deel van de dag staat in het teken van verzorging. Regelmatig komen de studenten binnen voor een praatje, een praktijkopdracht of om piano te spelen. Door het contact met de jongeren van Lokaal 010  leren de studenten om te gaan met mensen met een meervoudige beperking. Soms gaan we kijken naar een musical van de studenten. Ook doen we samen klusjes in en om de school en oefenen we bijvoorbeeld om te communiceren met pictogrammen.

De werkplek

Lokaal 010 is een aangepaste ruimte voor dagbesteding, midden in de samenleving. De ruimte is rolstoeltoegankelijk, er is een badkamer met douchebrancard en er zijn tilliften. De jongvolwassenen van Lokaal 010 zijn ongeveer even oud als de MBO-studenten. Samen delen ze interesses zoals persoonlijke verzorging, muziek en social media.

Jouw ontwikkeling

Groei zit vaak in kleine stappen. Maar elke stap brengt je verder in je ontwikkeling. Bij Lokaal 010 besteden we veel aandacht aan communicatie: contact maken met anderen, iets kunnen vertellen. Je ziet hoe leeftijdsgenoten leven en waar zij mee bezig zijn. Door klusjes te doen leer je hoe je jezelf nuttig kunt maken. Dat geeft een gevoel van trots. Door de samenwerking met MBO Amersfoort leren wij iets van de studenten en de studenten iets van ons.

Meer informatie en aanmelden

Kom gerust een keer kijken of Lokaal 010 iets voor je is. Ook kun je komen stagelopen als je bijna klaar bent met de school voor voortgezet speciaal onderwijs (VSO). Bel 06 209 216 47 of mail lokaal010mbo@amerpoort.nl om een afspraak te maken. Ook kun je ons volgen op Facebook of Instagram. Begeleiders zijn aanwezig op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur.

Voor dagbesteding bij Lokaal 010 heb je een indicatie dagbesteding nodig. Aanmeldingen voor dagbesteding gaan via de afdeling Zorgbemiddeling van Amerpoort. 

Lokaal 010 op sociale media

 “Onze visie is het creëren van een uitdagende werkplek met persoonlijke ontwikkelmogelijkheden voor cliënten.”

Lokaal 010 op Google Street View

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. Voor alle algemene vragen kunt u 24 uur per dag terecht bij de receptie van Amerpoort: 035 647 5555 -  info@amerpoort.nl

Klantbureau