Natuurboerderij De Brinkhorst

Op natuurboerderij De Brinkhorst werkt een groen- en klussenteam, dat bestaat uit jongvolwassenen en volwassenen met een matig verstandelijke beperking.

Op natuurboerderij De Brinkhorst werkt ons groen- en klussenteam, dat bestaat uit jongvolwassenen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Zij verzorgen de dieren, onderhouden het erf en het groen en doen allerlei klussen voor particulieren en bedrijven. De Brinkhorst is een dynamische en veilige werkplek, midden in nieuwbouwwijk Vathorst in Amersfoort.

De cliënten van het groen- en klussenteam vinden het leuk om buiten en actief bezig te zijn. Zij verzorgen de dieren, mesten de stallen uit, schoffelen, zaaien en oogsten. De Wmo is voor ons een belangrijk thema: de cliënten nemen zoveel mogelijk deel aan de maatschappij. Zij maken producten die we verkopen in de boerderijwinkel, ze kloven haardhout voor particulieren en voeren opdrachten uit voor bijvoorbeeld IKEA en de gemeente Amersfoort. Het groen- en klussenteam gaat regelmatig de wijk in om zwerfvuil te prikken. Het zijn vaak fysieke werkzaamheden, waarbij we veel lopen (tekst loopt door onder de video).

Op De Brinkhorst zijn schapen, geiten, pony’s, kippen en kleine huisdieren, zoals cavia’s en konijnen. Veel dieren zijn van een oud-Nederlands ras. Zo dragen we bij aan het blijven bestaan van deze rassen.

Op natuurboerderij De Brinkhorst kijken we steeds naar wat iemand kan en wil doen. Een dag op De Brinkhorst heeft een duidelijke structuur. De begeleiders letten er op dat de cliënten veilig werken en helpen hen om zich verder te ontwikkelen.

De Brinkhorst is een samenwerkingsverband van SRO, Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME) en Amerpoort. Het thema duurzaamheid staat in de breedste zin centraal. Op de boerderij wordt waar mogelijk milieubewust gewerkt. De boerderij onderhoudt een sociale band met de buurt en vormt een groene plek van rust en natuur midden in de nieuwbouwwijk.

Ligging

De Brinkhorst is een boerderij van ongeveer 200 jaar oud, telt ruim anderhalve hectare en ligt middenin nieuwbouwwijk Vathorst in Amersfoort.

Op de deel van de boerderij zijn de dierenstallen. Het voorhuis doet dienst als winkel. Het groen- en klussenteam pauzeert in de kantine, voorheen een schuur. Er is een oude boomgaard, een paddenpoel, een hooikap, een moestuin en een wandelgebied met vlindertuinen en natuurspeelplaats. Ook is er een leslokaal voor (kinder)feestjes, bijeenkomsten en themalessen over natuur. De Brinkhorst is een bijzondere ontmoetingsplek voor jong en oud.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de webpagina van De Brinkhorst of de Facebookpagina.

 

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau