Dagbesteding Herenweg

Dagbesteding Herenweg richt zich op dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking uit Vinkeveen en omgeving die een intensieve zorgvraag hebben.

Dagbesteding Herenweg richt zich op dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en een intensieve zorgvraag hebben. De sfeer is er gemoedelijk en het activiteitenprogramma is veelzijdig. De dagbesteding is bestemd voor bewoners van de naastgelegen woningen aan de Kerkelanden én voor mensen met een verstandelijke beperking die elders in Vinkeveen of omgeving wonen.

Het gebouw is ruim, modern en gezellig en heeft veel faciliteiten. Er zijn 3 groepsruimtes waar activiteiten worden georganiseerd. Daarnaast is er een grote snoezelkamer. Het gebouw is gelijkvloers en drempelvrij.

De groepen worden zorgvuldig samengesteld zodat cliënten met verschillende karakters en beperkingsniveau’s zich samen op hun gemak voelen. Dat brengt rust en stimuleert de cliënten om mee te doen aan activiteiten die bij hen passen zoals schilderen, bloemschikken, spelletjes spelen, de krant lezen, koken en bakken, lunchen, en diverse beweegactiviteiten door gebruik te maken van de tovertafel, kinemoto of fietsen op de duofiets.

Soms ondernemen de groepen gezamenlijk iets en daarnaast kunnen de cliënten ook terecht bij de naastgelegen zorgorganisatie Careyn. Daar kunnen zij bijvoorbeeld meezingen in het koor of uit eten te gaan in het restaurant.

De woningen Kerkelanden 85-87 en Kerkelanden 89-91 liggen op een steenworp afstand. De begeleiders die bij de dagbesteding werken, werken ook in de woningen. Daardoor kan een cliënt op het tijdstip dat bij hem past naar de dagbesteding gaan, of juist terug naar de woning.

Ligging

Dagbesteding Herenweg is te vinden in het nieuwe gedeelte van Vinkeveen, in een kleine wijk waar veel ouderen wonen. De wijk grenst direct aan een nieuwbouwwijk. Het is slechts 3 minuten lopen naar bushalte Kerklaan en ook de Vinkeveense Plassen zijn vlakbij.

 

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. Voor alle algemene vragen kunt u 24 uur per dag terecht bij de receptie van Amerpoort: 035 647 5555 -  info@amerpoort.nl

Klantbureau