Verhuisspel

Het spel van huis naar thuis.

Mensen met een verstandelijke beperking gaan wel eens verhuizen. Dat kan een leuke gebeurtenis zijn. Ze gaan dichter bij familie wonen, zetten de stap van beschermd wonen naar begeleid wonen of krijgen een grotere woning. Verhuizen kan ook een verdrietige gebeurtenis zijn. Misschien is het niet een eigen keuze om te verhuizen. Het is fijn om over die gevoelens te kunnen praten. Daarom hebben medewerkers van Amerpoort het verhuisspel ontwikkeld. 

Het spel is bedoeld voor cliënten, verwanten en begeleiders. Terwijl je het spel speelt, raak je samen al spelenderwijs aan de praat over de verhuizing. Het spel biedt de gelegenheid om allerlei vragen te stellen aan de cliënt die gaat verhuizen, verhuist of net verhuisd is. Wat vind je van de verhuizing? Heb je er zin in? Zie je er tegenop? Wie gaat helpen met spullen sjouwen? En hoe vind je straks weer je plek in een nieuwe groep?

Het verhuisspel is geen oplossing voor problemen die bij verhuizingen kunnen ontstaan. Het zorgt wel voor verdieping van de gespreksstof. Zo ontdek je als verwant of begeleider tijdens het spelen van het spel welke ondersteuning de cliënt kan gebruiken. Het is bedoeld als extra hulpmiddel om te kunnen ondersteunen bij deze grote verandering. Zo wordt het nieuwe huis een nieuw thuis. Het verhuisspel is ontwikkeld door Renata Lap en Erica Land, rouwbegeleiders bij Amerpoort. Het kost 32,50 euro (exclusief verzendkosten) en is te koop bij Amerpoort.

Wilt u meer informatie of het spel aanschaffen? Stuur dan een mail naar rouwenverlies@amerpoort.nl.

Bij het verhuisspel is ook een werkboek beschikbaar. Dat kunt u via deze link downloaden (pdf)

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau