Digitale rouwkoffer

Een website vol informatie, liedjes, spellen en andere hulpmiddelen om te ondersteunen bij rouw en verlies.

Mensen met een verstandelijke beperking vinden het soms moeilijk om emoties te herkennen en erkennen. Rouwen om het verlies van bijvoorbeeld een dierbare, een fijne werkplek of een toekomstdroom vraagt om extra begeleiding. Als begeleider of verwant kan je er voor iemand zijn. Maar hoe?

Rouwbegeleiders van Amerpoort hebben allerlei kennis en concrete hulpmiddelen verzameld in de Digitale Rouwkoffer. De digitale rouwkoffer is een gebruiksvriendelijke website met de volgende thema’s; echtscheiding, verdriet bij overlijden, verhuizen, verliezen van toekomstdroom, verliezen van werk en het verliezen van gezondheid. Zo kan elke gebruiker binnen korte tijd een geschikt hulpmiddel vinden. Je vindt er bijvoorbeeld een spel, een boek, achtergrondinformatie of een mooi lied. Welk hulpmiddel kan diegene in rouw het beste steun bieden? Omgaan met rouw en verlies is heel persoonlijk, zowel voor de cliënt als voor jezelf.

Iedereen kan de Digitale Rouwkoffer gratis gebruiken, hierdoor geïnspireerd raken en besluiten een op de site beschreven product te kopen. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen de website ook zelf gebruiken. De Digitale Rouwkoffer is mede mogelijk gemaakt door het fonds Klein Geluk en Zorg en Zekerheid.

De digitale rouwkoffer geeft een duidelijk overzicht van hulpmiddelen voor cliënten op het gebied van rouw en verlies.

www.digitalerouwkoffer.nl

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. Voor alle algemene vragen kunt u 24 uur per dag terecht bij de receptie van Amerpoort: 035 647 5555 -  info@amerpoort.nl

Klantbureau