Koningslezing Aaltje van Zweden

Drs Aaltje van Zweden - van Buuren houdt op donderdag 13 juni een Koningslezing. Zij opende het eerste Papageno Huis in 2015 in Laren, waar jongvolwassenen met autisme wonen en werken. Zij zal ons meenemen in haar zoektocht en doelstelling om uiteenlopende werelden met elkaar in verbinding te brengen.

Aaltje van Zweden werd geboren op Haïti, groeide op in Nederland en volgde de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Later voltooide zij de masteropleiding Kunsteducatie aan de Hogeschool voor Kunsten van Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in kunsteducatie voor jongeren met autisme.

Zij is bestuurslid van de het Papageno Fonds en de stichting Papageno Muziek, deze stichting draagt zorg voor muziektherapie voor kinderen en jongeren met autisme. In de Papageno huizen gevestigd in Laren en Lemmer wonen en werken jongvolwassen met autisme gericht op leren en ontwikkelen van vaardigheden voor een volgende stap in hun leven. Daarnaast is Aaltje van Zweden auteur. Zij schreef onder andere “Waar ben je thuis”, een onderzoek en confronterend pamflet over de zorg voor vergeten en kwetsbare groepen binnen onze maatschappij, vroeger en nu. In haar boek “Om wie je bent” omschrijft Aaltje van Zweden de verschillende werelden waarin zij leeft als vrouw van een van ’s werelds bekendste dirigenten, moeder van vier kinderen en voorvechter voor de erkenning van autisme.

Ga naar de website om te reserveren.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. Voor alle algemene vragen kunt u 24 uur per dag terecht bij de receptie van Amerpoort: 035 647 5555 -  info@amerpoort.nl

Klantbureau