Kennissessie Leuker online met een verstandelijke beperking

Werk je in de zorg met mensen met een verstandelijke beperking? En wil je je cliënt beter begeleiden in mediagebruik, om niet alleen de risico’s te beperken, maar ook de kansen te benutten? Speciaal voor zorgprofessionals organiseert Netwerk Mediawijsheid op woensdagochtend 24 april een gratis online Kennissessie.

Deze Kennissessie besteedt speciale aandacht aan het mediagebruik van mensen met een matig verstandelijke beperking, maar is ook relevant voor professionals die werken met mensen met een licht verstandelijke beperking. Deze sessie is onderdeel van het actieprogramma Leuk online leven

Programma
Onder leiding van Sonja Heijkamp (oprichter van de Tweetfabriek en Projectcoördinator Mediawijsheid bij Amerpoort) delen experts en voorlopers uit de zorg kennis en tips waar je direct mee aan de slag kunt in de praktijk. Dit gebeurt aan de hand van veelvoorkomende casussen. Denk aan pesten en nare reacties op sociale media, contact met onbekenden en onware informatie zoals phishing. Wat moet je hierover weten? Wat kun je doen in de begeleiding (ook ter preventie)? En wat mag of moet je doen vanuit de Wet Zorg & Dwang en de zorgplicht? 

Praktische informatie
De sessie is kosteloos en vindt online plaats via Webinargeek, van 10.00 – 12.00 uur.
Aanmelden via de website van Netwerk Mediawijsheid.

Nu al aan de slag met mediawijs begeleiden? Ga naar Leukeronline.nl, de gids over de kansen en risico’s van mediagebruik voor zorgprofessionals die werken met mensen met een verstandelijke beperking.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau