Loopbaancoaching

Wat kan een loopbaancoach voor jou doen?

Wat voor werk of dagbesteding zou jij graag willen doen? Wat past bij jou, wat vind je leuk en wat zou je graag willen leren? De loopbaancoach van WerktZo helpt jou om dat te ontdekken. Met gesprekken en tests.

Voor wie?

Loopbaancoaching is er voor cliënten die wonen en/of dagbesteding doen bij Amerpoort. 
Wil je misschien meedoen? Overleg dan met je coördinerend begeleider. 

Wat leer je bij loopbaancoaching?

  • Ontdekken wat je wilt en wat je leuk vindt
  • Ontdekken wat voor werkplek bij jou past
  • Ontdekken waar je goed in bent
  • Het vinden van een nieuwe werkplek of dagbesteding
  • Het vinden van een leuke opleiding
  • Je interesses ontdekken met een interessetest
  • Leren wat de mogelijkheden zijn voor jou in jouw omgeving

Wat doet een loopbaancoach?

Meestal hebben we drie gesprekken. 

We beginnen met een kennismaking. Het is fijn als hier ook een begeleider of verwant bij aanwezig is. In dit gesprek leer je de loopbaancoach kennen en kan je vertellen waarom je graag in gesprek wilt. De loopbaancoach zal aan je vragen wat voor werk je doet en hebt gedaan. En vragen wat jij allemaal belangrijk vindt in je werk. Zo weet de loopbaancoach precies hoe een werkplek er voor jou uit moet zien.

In het tweede gesprek ga je samen met de loopbaancoach onderzoeken wat voor werk jij leuk vindt. Vaak gebeurt dit met een interessetest. Dit is een test op de computer om te ontdekken wat je wel of niet leuk vind om te doen. Dit klinkt spannend, maar je kunt het niet fout doen en je krijgt er ook geen cijfer voor. De meeste mensen vinden het leuk om te doen. Je kunt de test ook doen als je niet zo goed kunt lezen. 

Dan gaat de loopbaancoach de gesprekken uitwerken in een verslag en op zoek naar mogelijkheden. Bijvoorbeeld drie leuke dagbestedingsplekken of twee opleidingen.

Dan komt het laatste gesprek. Hierin vertelt de loopbaancoach welke mogelijkheden er zijn en kun je vertellen wat je hiervan vindt. Op de plekken die je leuk lijken kun je dan samen met je begeleiding een keer gaan kijken.

Waar en wanneer?

De loopbaancoach komt naar je toe: thuis, op een werkplek of in een kantoor van Amerpoort. Je kunt je het hele jaar door aanmelden voor loopbaancoaching. 

Kosten

Als dit mogelijk is schrijven wij een aantal dagdelen van de dagbestedingsindicatie.

Hoe kun je je aanmelden?

Bel of mail Mariska Regtvoort, loopbaancoach: m.regtvoort@amerpoort.nl of 06 22 98 13 66