Arthur Frohn

Ervaringsdeskundige Arthur Frohn stelt zich voor...

Mijn naam is Arthur Frohn. Ik heb op de praktijkschool gezeten en vond het heel leuk om daar over de catering te leren. Later ben ik naar Parc Spelderholt gegaan om de opleiding horeca te volgen.

Ik woon sinds november 2011 in een woongroep in Vinkeveen. Hier heb ik alles voor mezelf. Een keuken, badkamer en een woonslaapkamer. 

Wat vind je leuk om te doen?

Ik ben dol op koken en ben bezig met mijn eigen kookboek te schrijven. Ik ben sportief, speel badminton en ik voetbal. Ik vind het leuk om naar hockey te kijken en verder vind ik alle sporten met een bal erg leuk. Ook werk ik graag in mijn eigen moestuintje en vind ik het leuk als de tuin van het huis er goed uitziet.

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik heb de leukste baan die je maar kan hebben, ik werk op het Mediapark in Hilversum in de catering. Ik heb daar hele fijne collega’s. En ik werk natuurlijk als ervaringsdeskundige.

Waarom heb je je aangemeld als ervaringsdeskundige?

Ik vind het fijn om mijn mening te geven en ideeën uit te werken. Ik denk dat er heel veel thema’s zijn die je uit kan werken, zoals het thema relatie, voeding of verlies.  Ook vind ik het prettig om iets voor een ander  te betekenen. Ik hoop dat ik mijn ervaringen kan gebruiken om een ander verder te helpen.

Wat zou je als ervaringsdeskundige willen bereiken?

Ik zou graag de thema’s  van mijn leven uit willen werken zodat ik ze kan gebruiken om anderen, maar misschien ook wel mezelf verder te helpen. Verder zou ik willen strijden voor meer plekken waar mensen met een uitdaging goed onderwijs kunnen volgen. Ik zou graag mezelf in willen zetten voor mensen die bij Amerpoort wonen en werken, maar ook wel daar buiten. 

Wat zou je graag nog willen leren?

Ik zou heel graag tijdens de training ervaringsdeskundigheid willen leren hoe ik mijn ervaringen om kan zetten in bijvoorbeeld een presentatie, film, verhaal of een workshop. Zoeken naar werkvormen waarmee we andere mensen kunnen bereiken en kunnen helpen. Maar ook: hoe pak ik de dingen praktisch aan, waar moet ik beginnen, wie kan me daarbij helpen, wat heb ik daarvoor nodig? Ik heb veel ideeën maar ze moeten nog wel uitgewerkt worden.