Top 5 kansrijke innovaties voor de zorg: #2 Jooki

Wat zijn kansrijke innovaties voor de zorg? Jethro en Maikel gingen op onderzoek op de IFA in Berlijn.

Op 4 en 5 september vertrokken Maikel Eikenboom en Jethro Hardeman van het Innovatielab naar Berlijn om daar de grootste consumen-en-elektronicabeurs van Europa te bezoeken. Ze maakten voor Amerpoort een top 5 van meest opvallende, leuke en kansrijke innovaties voor de zorg. Wat kwamen zij zoal tegen?   

#2: Jooki, de jukebox voor kinderen

Op 5 juli startte MuuseLabs hun Kickstarter/campagne voor de Jooki en een maand later had de campagne voor kinderjukebox al voldoende geld opgehaald om te starten met de ontwikkeling. Wat maakt de Jooki nou zo speciaal? Het bijzondere zit 'm in het design en de gebruikersinterface. De Jooki is vormgegeven als kussen met een grote ronde stip in het midden. Wanneer je een figuurtje op de stip plaatst start een muziekje of een geluid. Door figuurtjes te wisselen kunnen kinderen op speelse wijze kiezen wat ze willen horen. Een scherm komt er daarbij niet aan te pas. 

De Jooki is via bluetooth draadloos te koppelen aan speakers en de muzieknummers of playlists zijn met een smartphone-app te koppelen. Je hoeft je daardoor niet druk te maken over hinderlijke draden. Ook kan de Jooki wel een stootje hebben dankzij het kussen-achtige design en is het materiaal spatproof.

Dit unieke design maakt de jukebox niet alleen kindervriendelijk, maar zou ook voor cliënten van Amerpoort een prima apparaat zijn om met muziek bezig te zijn. De bediening is speels en eenvoudig waardoor de cliënt zonder tussenkomst van begeleider zelf kan leren muziek af te spelen. De figuurtjes zijn bovendien eindeloos te veranderen, waardoor de cliënt telkens nieuwe muziek kan ontdekken. 

Wat vind jij van een kindervriendelijke jukebox als de Jooki. Is het iets voor de cliënten die jij begeleidt of juist niet? Laat je reactie achter in de comments. 

 

Over de auteur

 

 Jethro Hardeman, adviseur Innovatielab 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route