Wijzigingen in Raad van Bestuur Amerpoort

21 april 2023

Amerpoort is een organisatie in verandering. Dat vraagt veel van medewerkers, directie en bestuur. Het vraagt veel energie omdat continue werken aan draagvlak belangrijk is. Bij deze dynamische fase past een andere samenstelling van het bestuur.

Marjolein Bolt en Jan-Henk Janssen, de bestuurders van Amerpoort, hebben daarover met de Raad van Toezicht in de afgelopen periode gesprekken gevoerd. De uitkomst daarvan is dat alle betrokkenen constateren dat een andere bestuurssamenstelling beter past bij de uitdagingen waar Amerpoort de komende tijd voor staat.

Na de eerdere aankondiging van het vertrek van Jan-Henk Janssen heeft Marjolein Bolt aangegeven te vertrekken nadat zij de komende periode de overdracht aan de nieuwe (interim)bestuurders heeft gedaan. Na de positieve adviezen van de medezeggenschapsorganen zijn de gesprekken met de eerste nieuwe (interim) bestuurder nu in een afrondende fase. Verdere invulling van het bestuur wordt op korte termijn verwacht.

Wij zijn Marjolein Bolt en Jan Henk Janssen erkentelijk voor hun rol als bestuurders in een lastige tijd die begon tijdens de coronaperiode. Zij hebben Amerpoort met veel inzet en betrokkenheid geleid.

Raad van Toezicht

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau