Begeleidster Ilona aan tafel bij Jeroen Pauw

23 oktober 2015

Na een open brief aan Johnny de Mol...

llona Oskam (begeleider B op locatie Poolster bij Amerpoort) schreef deze week een open brief aan Johnny de Mol op haar persoonlijke Facebookpagina. Hierin gaf ze aan dat het beeld van het programma SynDROOM niet de werkelijkheid van de zorg laat zien. Aanleiding voor de redactie van Pauw om Ilona vrijdagvanavond uit te nodigen aan tafel bij Jeroen Pauw. Naast Ilona schoven ook collega-begeleiders Simone Heiligers en Ruurd Leenders aan tafel bij Jeroen Pauw.

Ilona: "Het is mijn droom dat de mensen die daadwerkelijk een verschil kunnen maken in de maatschappij, hun ogen openen. Dat de schrijnende verhalen ook gezien zullen worden. De dagelijkse worstelingen op de werkvloer erkend worden. Maar vooral dat er niet vergeten wordt dat er naast de mensen die de tv wel halen, er ook een nog grotere, minstens net zo'n kwetsbare groep is voor wie dat niet haalbaar is. De groep waar ik en mijn collega's dagelijks voor staan, voor vechten en bij tijd en wijle voor huilen."

Gezien worden
De open brief aan Johnny bracht heel wat teweeg. Hij is inmiddels op Facebook bijna 15.000 keer gedeeld, 40.000 keer 'geliked' en bijna 7000 mensen hebben gereageerd door haar een hart onder de riem te steken. En mensen blijven reageren via haar facebookpagina. Ook RTL Nieuws plaatste een mooi interview met Ilona op haar website. Johnny de Mol zelf nam na het lezen van de open brief contact met Ilona op; dat werd een goed en mooi persoonlijk gesprek.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau