Nagenieten Nieuwenoord Motorrun

07 juni 2023

De 38e Nieuwenoord Motorrun op zaterdag 3 en zondag 4 juni was helemaal geslaagd! Het weer en de sfeer waren geweldig. Binnenkort kun je de foto's en filmpjes op www.motorrun.nl bekijken, voor nu kun je genieten van de 'live' videobeelden op de Facebookpagina van de Nieuwenoord Motorrun.

Minirun en feest
Zo’n 65 zijspanrijders en trikers uit het hele land verzamelden zich zaterdagochtend bij het Cultureel Centrum op woonpark Nieuwenoord in Baarn. In de middag was de minirun, speciaal voor bewoners die niet in staat zijn om aan de grote tochten op zondag mee te doen. Overdag en in de avond was er feest in en rondom het Cultureel Centrum met optredens van Samba Sabor en The Handsome Coverboys.

Toertocht in twee etappes
Op zondag vertrok in de ochtend de eerste toerrit. In kleine groepjes reden bewoners een mooie tocht door de omgeving. Bij vertrek en onderweg stonden mensen te zwaaien. Begeleiders vergezelden de groepjes door mee te rijden op de zijspannen en (achter)op de solomotoren. De laatste in rij waren Gerrit de Witte en bewoner Jeroen. Gerrit reed al meerdere keren mee met de Motorrun en vindt het elke keer weer een feest: “Ik denk dat wij als motorrijders net zoveel genieten als de bewoners”.

IJsje in de Pekingtuin
In de middag was de tweede toerrit. De zijspanrijders en trikers werden uitgezwaaid vanaf het woonpark en ook onderweg werd er gezwaaid langs de kant van de weg. De stoet maakte in de Pekingtuin in Baarn een tussenstop, waar de motorrijders en vrijwilligers genoten van een ijsje van Petershof. Ook dit jaar hielp de Baarnse burgemeester Mark Röell mee met het uitdelen van de ijsjes. De tocht ging verder door de regio terug naar Nieuwenoord. Hier werd de dag afgesloten met soep, muziek en gezelligheid in het Cultureel Centrum.

De Nieuwenoord Motorrun organisatie
De motorrun is een initiatief van de Baarnse Motorrun Vereniging en het werk van tientallen vrijwilligers en motorrijders uit het hele land. De run wordt mede mogelijk gemaakt door vele particuliere sponsors, door zorgorganisatie Amerpoort en door bijdragen van het Nieuwenoord Fonds.

Bedankt en tot volgend jaar!
Namens de Motorrun organisatie een DIKKE DANK aan alle hulptroepen, rijders, vrijwilligers, sponsors en zwaaiers! Dankzij jullie hebben weer een prachtige motorrun mogelijk kunnen maken. Hopelijk zien we iedereen weer in 2024!

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau