Amerpoort is opnieuw HKZ-gecertificeerd

24 mei 2023

Het HKZ-certificaat van Amerpoort is verlengd.

In december 2022 en januari 2023 is de jaarlijkse HKZ-audit uitgevoerd. Met deze kwaliteitscontrole kunnen we aantonen dat Amerpoort de zaken goed op orde heeft en dat we constant werken aan het verbeteren van onze dienstverlening.

De auditoren waren positief over onder andere het doelgericht rapporteren, de gedegen overgang van diverse systemen, de implementatie van het incidentmeldingssysteem en het verbeterplan op het uitzetten van medicatie. Ze gaven Amerpoort complimenten over de gedrevenheid van medewerkers en over medewerking van de cliënten die lieten zien hoe Amerpoort werkt aan kwaliteit. 

Irma Bronkhorst, directeur Expertisecentrum: “Wat er voor mij uitspringt zijn de complimenten van de auditoren over de medewerkers van Amerpoort. Die kregen we niet alleen voor de warme ontvangst van de begeleiders die betrokken waren bij de audit, maar ook over hoe goed medewerkers omgaan met het nieuwe ECD en hun bevlogenheid en betrokkenheid. Dit sterkt mijn vertrouwen in de kwaliteit van onze medewerkers.”

De afgelopen maanden heeft Amerpoort gewerkt aan de verbeterpunten door het maken van afspraken over het borgen van de bevoegdheid en bekwaamheid van medewerkers, het delen van resultaten van een Prisma calamiteitenonderzoek, de start voor het ontwikkelen van een intern auditbeleid en het koppelen van eigenaar en tijdspad aan de acties uit de directiebeoordeling.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau