Lionsdag op de logeerhuizen

25 april 2022

Eindelijk was het dan zover. Na een onderbreking van twee jaar ging dan eindelijk de door ons zo gekoesterde Lionsdag dit seizoen weer eens wel door. Na een gedegen voorbereiding ging deze op 26 maart jongstleden van start.

Voor niet ingewijden: een Lionsdag​ is een dag waarop de Lionsclub Het Gooi, samen met de medewerkers van de logeerhuizen, een dag organiseren waarop er diverse klussen worden gedaan op en aan de logeerhuizen. In het verleden is er al eens een ruimte ingericht als game-kamer, is de tuin opgeknapt en voorzien van nieuwe aanplant en tuin afdak. 

Ook worden er verschillende sociale activiteiten georganiseerd voor de cliënten van de logeerhuizen en de woongroep LUNA. Voor de cliënten van de logeerhuizen is de Lionsdag een begrip en een extra reden om enthousiast en vol verwachting te beginnen aan hun logeerweekend. Er stond dan ook en heel programma in de steigers.

's Ochtends werd de aftrap letterlijk gedaan door de start van een heus voetbaltoernooi. De diverse bekende voetballers werden met speciaal vervoer naar het veld gereden, waar er na en tijdens het voetballen de gelegenheid was om de inwendige mens te laven bij de koek-en-zopie tent. Anderen vertrokken die ochtend naar de markt in Hilversum met een boodschappenlijst met benodigdheden voor later op de dag. Na deze ochtend activiteiten verplaatsten wij ons naar het pannenkoeken huis voor en welverdiende lunch.

In de middag volgde er nog een verplaatsing en wel naar de bowlingbaan. Daar werd door cliënten, Lions en medewerkers fanatiek gebowld. Met diverse technieken werd getracht, met wisselend succes, de kegels omver te krijgen. 

Toen iedereen weer zijn eigen schoenen aanhad was het tijd om het werk van de tweede groep Lions te bewonderen. Na een feestelijke opening konden er legio complimenten worden uitgestort over deze Lions die het gepresteerd hebben om in één dag drie snoezel ruimtes op te knappen met behang, verf, nieuwe armaturen en muziek- en licht apparatuur. Deze ruimtes zijn een hele aanwinst voor de logeerhuizen.

Daarnaast zijn onze tuinen nu ruim voorzien van de nodige verkeersaanwijzingen, die de veiligheid zeker zullen bevorderen. Kortom het was ook deze keer weer een unieke dag waar wij zelf en onze loges met veel genoegen, plezier en trots op terug kijken. Lions bedankt!

Andy Overduin

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau