Brief aan verwanten over de versoepelingen

18 februari 2022

Onderstaande tekst wordt per brief naar alle verwanten van Amerpoort gestuurd, via de managers en locaties.

Amerpoort en corona: versoepelingen vanaf 18 februari 2022

Beste verwant,

Tijdens de persconferentie van 15 februari zijn veel versoepelingen aangegeven. Een hele mooie ontwikkeling waar we lang naar hebben uitgekeken! We hebben nu te maken met twee werelden. Aan de ene kant worden we minder beperkt door corona en is er steeds meer mogelijk in de samenleving. Aan de andere kant zien we helaas dat de corona besmettingen landelijk en ook bij Amerpoort flink hoog zijn.

Gelukkig worden collega’s en cliënten meestal niet ernstig ziek. Het geeft wel grote druk op de roosters omdat medewerkers thuis zijn met corona of wachten op de testuitslag. Op woningen waar besmettingen zijn, zijn vaak extra diensten nodig om zorg en dagbesteding te bieden of hebben we extra handen nodig, omdat er cliënten in kamerisolatie zitten. Daarbij zijn we heel blij met de hulp van verwanten en vrijwilligers.

De continuïteit van zorg voor onze cliënten staat voorop. Hierdoor is Amerpoort nog wel iets voorzichtiger dan de landelijke richtlijn als het gaat om afstand houden, bijeenkomsten en thuiswerken. Daarbij vragen we ook uw hulp om besmettingen te voorkomen. Hieronder leest u de maatregelen die gelden voor Amerpoort.

Mondkapje alleen bij contact binnen 1,5 meter
Bij bezoek aan de woning of locatie, vragen we u om een mondkapje te gebruiken wanneer u langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter in contact bent bij anderen dan uw naaste. Er liggen mondkapjes voor u klaar bij de ingang.

Afstand houden waar het kan
Landelijk vervalt de regel van 1,5 meter afstand houden vanaf 25 februari. U hoeft dan geen afstand te houden tot uw naaste. Wel vragen we u om waar mogelijk afstand te houden tot anderen bij uw bezoek en optimaal gebruik te maken van de ruimte.

Bezoek aan woningen
Er mogen weer meer dan 4 mensen tegelijk bij iemand op bezoek komen. Vanwege soms beperkte ruimte vragen we bezoek met meer dan 4 mensen aan een woning, om te overleggen met de begeleiding. Misschien kan er dan een grotere ruimte worden gezocht, zodat u beter afstand kunt houden, bijvoorbeeld om een verjaardag te vieren.

5 dagen isolatie
De isolatieregels veranderen. Wie corona heeft, gaat vijf dagen in isolatie. Wie de laatste 24 uur geen klachten heeft, mag er weer uit. Dit geldt voor alle cliënten, ook voor degenen met een kwetsbare gezondheid. Deze nieuwe maatregel maakt dat medewerkers na een coronabesmetting weer eerder aan het werk kunnen.

Vrije tijd, sport, kerk en clubwerk
We blijven onze eigen activiteiten voorlopig nog per woning of kleine groep woningen organiseren. Daarbij proberen we de groepen zo klein mogelijk te houden. Zo beperken we het aantal besmettingen tussen verschillende bewoners en hun begeleiders.

Vervoer
In het openbaar vervoer geldt dat je een mondkapje blijft dragen. Ook in het groepsvervoer blijven cliënten die dat kunnen, een mondkapje gebruiken. Het houden van 1,5 meter afstand in het vervoer vervalt vanaf 25 februari.

De basismaatregelen van nu samengevat
Het blijft belangrijk dat we samen de basismaatregelen opvolgen:

  • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen
  • Doe voor uw bezoek aan de locatie een zelftest
  • Was vaak en goed uw handen wanneer u op bezoek bent
  • Houd - daar waar het kan - 1,5 meter afstand. Gebruik anders een mondkapje
  • Zorg voor voldoende frisse lucht in de ruimte waar u op bezoek bent

Maatwerk
We doen ons best om u op de juiste manier te informeren, maar we realiseren ons dat het vaak gaat om maatwerk en iemands persoonlijke situatie. Heeft u vragen over hoe het ervoor staat op de locatie of wat geldt voor degene bij wie u betrokken bent, informeer dan bij de begeleiding, gedragsdeskundige of manager. Want soms is ook maatwerk nodig, bijvoorbeeld als er veel besmettingen zijn op een woning.

We zijn blij dat we nu dichterbij het gewone, alledaagse leven komen. Tegelijk houden we de besmettingscijfers van collega’s en cliënten goed in de gaten. Wanneer ze het toelaten, kunnen we ook bij Amerpoort weer verder versoepelen. We kijken elke week wat er mogelijk is. Op onze website vindt u altijd de laatste ontwikkelingen die voor u als verwant gelden.

Heeft u (meer algemene) vragen naar aanleiding van dit bericht, laat het dan gerust weten via een e-mail aan communicatie@amerpoort.nl

Voor nu wensen we u een mooi voorjaar waarin weer meer ongedwongen ontmoetingen mogelijk zijn met de mensen die u dierbaar zijn!

Met vriendelijke groet,

Marjolein Bolt en Jan-Henk Jansen
Raad van bestuur

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau