Amerpoort kiest voor elektronisch cliëntendossier ONS van Nedap

24 februari 2022

Dit nieuwe systeem gaat het huidige PlanCare vervangen.

​​​Amerpoort gaat werken met het elektronisch cliëntendossier ONS van Nedap. In een gezamenlijk proces, waarbij medewerkers, verwanten en cliënten nauw zijn betrokken, is ONS als beste uit de bus gekomen. ONS heeft ook een cliënten- en verwantenportaal, dat Caren heet.  

Bestuurder Jan-Henk Janssen: “De keuze is gevallen op ONS van Nedap omdat die gemiddeld net wat beter aansloot bij onze wensen en behoeften. Overigens was het heel prettig om te merken dat de twee overgebleven partijen allebei heel goed uit de bus kwamen.”

De keuze voor ONS is een mijlpaal in het proces op weg naar een nieuw ECD. Met behulp van bureau Adapta organiseerde Amerpoort een uitgebreid selectieproces waarbij de nadruk lag op de vraag welk ECD goed aansluit bij de praktijk.  Er werden 400 gebruikersverhalen opgehaald. Een breed samengestelde projectgroep onder leiding van divisiedirecteur Gerard de Kruijk had vervolgens speeddates met acht leveranciers. 

Adaptalympics

Uiteindelijk gingen Nedap en de combinatie van eCare en Gerimedica in september door naar de Adaptalympics. Twee weken lang demonstreerden zij het programma aan verschillende gebruikersgroepen, onder wie begeleiders, cliënten, verwanten en medewerkers van de zorgadministratie. 

 “Ik ben erg blij met deze aanpak!”, zegt Gerard de Kruijk. “Op deze manier konden de betrokken leveranciers ons ècht een kijkje in hun keuken bieden en met ons het gesprek daarover voeren. Het feit dat er vanuit diverse invalshoeken grondig en diepgaand met elkaar verkend is wat het beste bij Amerpoort past, geeft vertrouwen dat we de goede keuze gemaakt hebben.” 

1 oktober

Het is de bedoeling om vanaf 1 oktober te gaan werken met ONS. Tot die tijd werken Amerpoort, Nedap en implementatiepartner Accordis op volle kracht aan de voorbereidingen. Zodat het systeem goed wordt ingericht en medewerkers voldoende zijn toegerust om met ONS te werken. Zo komt er scholing en ondersteuning bij praktische vragen op de werkvloer. Marian Schutte-Nagel is vanuit Amerpoort projectleider Op weg naar een nieuw ECD. Zij begeleidde ook al het selectieproces. Het ECD-project is onderdeel van het Amerpoort programma Samen werken aan de zorg van Morgen. 

Enthousiast

Ellen Hak, coördinator kindlocaties, dagbehandeling en ambulante zorg, is een van de collega’s uit de zorg die het hele proces op weg naar het nieuwe ECD meeloopt. “Doordat we het hele proces hebben gevolgd en veel input konden geven, ben ik enorm enthousiast over het nieuwe ECD ONS. Ik kan niet wachten om er met de teams mee aan de slag te gaan en startte liever gisteren dan vandaag. Het gaat ons veel meer helpen in de processen rondom het ECD. Ik denk dat alle begeleiders straks enorm enthousiast zullen zijn en nog sneller hun persoonlijk plan, rapportages en registraties verwerkt en op orde hebben!”​

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau