Wonen in de wijk

Iedere cliënt kan wonen waar hij zich het meest thuisvoelt.

Of je nu een licht verstandelijke of een complex meervoudige beperking hebt; beiden kunnen de behoefte hebben om bijvoorbeeld in de stad te wonen. Amerpoort biedt een groot aantal mogelijkheden tot wonen in steden en dorpen in de provincie Utrecht, Flevoland en ‘t Gooi.

De mate van verstandelijke of lichamelijke beperking hoeft geen beperking te zijn voor de plek waar iemand kan wonen. We kijken per cliënt naar de persoonlijke wensen, belangen en mogelijkheden en vinden daarbij een passende woonlocatie. Voor de een is dat een aangepaste groepswoning in een gezellig dorp, met een eigen slaapkamer en een gezamenlijke woonkamer, waar de begeleiding 24 uur per dag aanwezig is. Voor de ander is dat een eigen appartement midden in de stad met 6 uur per week ambulante begeleiding.

Midden in de stad Utrecht, in de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst of juist in een landelijke omgeving als Vinkeveen kunnen cliënten zich ontwikkelen door bijvoorbeeld contact te maken met buurtbewoners, naar het winkelcentrum te gaan en gebruik te maken van de algemene voorzieningen.

Kinderen en jongvolwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking kunnen een belangrijke stap maken in hun groei naar zelfstandigheid door midden in de wijk te wonen.