Computermaatjes

Word computermaatje voor een cliënt van Amerpoort en help bij het gebruik van Klikik: internet voor cliënten.

Cliënten van Amerpoort zijn op zoek naar computermaatjes: vrijwilligers die hen willen helpen bij het gebruik van tablets en computers. Vooral door te helpen met het gebruik van Klikik. Klikik is een door begeleiders en cliënten van Amerpoort bedachte mediatheek. Met gebruiksvriendelijke, op maat gemaakte toegangsschermen kunnen cliënten met Klikik gebruik maken van de rijkdom van het internet.

Klikik

Computermaatjes krijgen een uitgebreide instructie over Klikik en worden gekoppeld aan een cliënt van Amerpoort. In nauwe samenwerking met begeleiders richten zij Klikik zo in dat het naadloos aansluit bij de mogelijkheden en interesses van de cliënt. Daarbij hoort ook het toevoegen van onder andere muziek en video’s.

Sommige cliënten zijn gek op filmpjes over voetbal of auto’s. Of ze willen alle muziek van Frans Bauer of Greenday tot hun beschikking hebben. De computermaatjes zoeken het gewenste materiaal op in de Klikik mediatheek en voegen het toe aan de schermen van hun cliënt. Ze gaan dus ook samen ontdekken en genieten van geluid en beeld. Zo verrijken de computermaatjes de wereld van de cliënt door hen op een simpele en doeltreffende manier via Klikik toegang te geven tot het internet.

Aanmelden

Wilt u aan de slag als computermaatje? Dan kunt u zich aanmelden bij Sandra de Kort via e-mail: vrijwilligerswerk@amerpoort.nl. Meer over Klikik vindt u op www.klikik.support. Alles over rechten en plichten van vrijwilligers bij Amerpoort staat op onze website: www.amerpoort.nl/vrijwilligers

Namens onze cliënten: alvast reuze bedankt!

 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route