(Sch)ouders

Platform van en voor ouders met een zorgkind.

Ouders van een kind met een beperking of chronische ziekte hebben vaak dezelfde vragen, zoals: Wat vertel ik aan vrienden en familie? Hoe geef ik broers en zussen ook voldoende aandacht? Hoe houden we onze relatie goed? Hoe combineer ik zorg en werk? Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders biedt hiervoor inspiratie met kennis en ervaring van andere ouders.  

Delen ervaringen

Bij (Sch)ouders profiteren ouders van elkaars kennis en ervaring. Je vindt er onder meer praktische informatie rondom het hebben van een zorgkind, een serie openhartige filmpjes van ouders én een besloten forum.Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders is een ontmoetingsplek en informatiebron van en voorouders met een zorgkind. Een website met praktische handreikingen en waar ervaringen worden gedeeld. 

Schouders biedt onder meer:

  • Filmpjeswaarin ouders openhartig vertellen over hun leven met hun zorgkind. 
  • Kennisbank met professioneel getoetste informatie over het hebben van een zorgkind. Bijvoorbeeld over het ziekenhuis, school en opvoeden.
  • Forum voor het delen van ervaringen, vragen stellen en antwoorden vinden.
  • Gids voor na de diagnose.

 

Website: www.schouders.nl

Facebook: https://www.facebook.com/Schouders
 

Stichting (Sch)ouders is een initiatief van (voorheen) de BOSK en Stichting Kind en Ziekenhuis en is mede mogelijk gemaakt door Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht en HandicapNL.