PlanCare 2.0

Alle gegevens in één Electronisch Cliënten Dossier (ECD). Informatie voor verwanten.

Amerpoort gaat een nieuw elektronisch cliënten dossier invoeren: PlanCare 2.0. Daarin leggen we cliëntgegevens vast: adresgegevens, resultaten van onderzoeken, het persoonlijk plan, diagnoses, een overzicht van medicijnen en allergieën en correspondentie met andere zorgverleners. Dat is nodig voor goede begeleiding.  Het nieuwe elektronisch dossier PlanCare 2.0 heeft veel voordelen

  • Een volledig overzicht van cliëntgegevens,
  • Geen dossier per specialisme maar één dossier per cliënt; 
  • De gegevens zijn actueel, waardoor er minder kans is op fouten; 
  • Alle gegevens zijn op elk moment op elke locatie te raadplegen, 
  • Een duidelijk overzicht van medicatie, allergieën en persoonlijke plannen 
  • Betere samenwerking tussen woongroep en dagbesteding

Er is straks maar één cliëntplan, dat altijd actueel blijft gedurende de gehele zorgperiode. Dat kan eenvoudiger met de cliënten en met u worden besproken. Gebruikers en verwanten zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van PlanCare 2.0.

Wie mag het dossier inkijken? 
De gegevens van de cliënt worden vertrouwelijk behandeld, geheel volgens de wet- en regelgeving die hiervoor geldt. Alleen medewerkers van Amerpoort die daartoe bevoegd zijn, mogen bepaalde gegevens inzien of bewerken. PlanCare 2.0 kan benaderd worden vanaf bijvoorbeeld een tablet zodat cliëntinformatie op elke willekeurige plek kan worden opgevraagd of geregistreerd, zoals bij een bezoek aan een arts of fysiotherapeut. Uiteraard gebeurt dit op een streng beveiligde manier.

Kan ik het dossier inkijken?
PlanCare 2.0 kan op termijn ook gedeeld worden met u. Om dit mogelijk te maken moeten we eerst alle gegevens overzetten van het huidige PlanCare naar PlanCare 2.0. We gaan daar op 1 februari 2017 mee beginnen en hopen daar eind dit jaar mee klaar te zijn. Cliënten kunnen uiteraard ook zelf hun gegevens en persoonlijk plan bekijken. Dat gebeurt nu nog met hulp van de begeleider.

Meer informatie
E-mail naar plancare@amerpoort.nl.

PlanCare 2.0 officieel gelanceerd (met video)

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route