Liefde in tijden van corona

Een bericht van de Centrale Cliënten Raad Verwanten.

In deze tijd van corona staan wij als verwanten bijna buitenspel. Het is al zo ingewikkeld om je kind, broer of zus uit huis te moeten zien gaan. Want het is of je een deel van jezelf wegbrengt. Maar je kunt tenminste altijd op bezoek. In de wetenschap dat de zorg 24 uur per dag in goede handen is.  Maar nu mogen we niet meer komen. En dat is voor veel verwanten ongelofelijk verdrietig en moeilijk te verteren.

Gelukkig hebben we kunnen vaststellen dat Amerpoort pal staat voor onze geliefden. Er is een crisis team en er wordt gecommuniceerd over het hoe en waarom van maatregelen. Kan dat beter? Vast wel, maar het belangrijkste is dat iedereen zijn uiterste best doet. Dat geeft vertrouwen, op het moment dat je zelf volstrekt onzeker bent over je eigen toekomst. Want de kans dat je dat rotvirus krijgt, is klein. En de kans is groot dat als je het krijgt, je er goed vanaf komt. Bij veel van onze verwanten bij Amerpoort zijn, vanwege fragile conditie en onbegrip, de risico’s veel groter. 

Als je naar de televisie kijkt of en naar de radio luistert, dan hoor je hoe vreselijk heftig het coronavirus kan toeslaan. En als je spreekt met de mensen uit het ziekenhuizen - dan begrijp je hoe vreselijk de gevolgen  van de besmetting door het coronavirus kunnen zijn. Hoe ellendig mensen er aan toe kunnen zijn. En hoe snel het soms verslechtert. Soms met de dood als gevolg. 

De dagbesteding is gestopt, maar iedereen zet zich met volle energie in om onze familieleden goed door deze periode heen te loodsen. Uit liefde voor hun vak en onze geliefden, die vaak wat afstandelijk ‘cliënten’ worden genoemd.  Want het zijn onze kinderen, broers en zussen waar jullie voor zorgen. Daar zijn wij jullie meer dan ooit ongelofelijk dankbaar voor. We begrijpen de druk waaronder jullie werken, de extra zorg om je eigen gezondheid en het onbegrip dat jullie soms zullen tegenkomen. Want voor veel verwanten is het nauwelijks te verteren dat ze niet of bij uitzondering op Amerpoort kunnen komen. In gedachten zijn we dan ook bij jullie. De grote schrijver Gabriel Garcia Márquez schreef over zijn eigen boek ‘Liefde in tijden van cholera’, dat iedereen het volhoudt, zolang er liefde is. 

Namens alle verwanten, heel hartelijk dank aan iedereen die zich inzet voor de zorg!

De Centrale Cliënten Raad Verwanten

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route